Baanbrekende Fusie UFC en WWE! Vechtsport organisaties smelten samen tot TKO Nieuws
Nieuws

Baanbrekende Fusie UFC en WWE! Vechtsport organisaties smelten samen tot TKO

Baanbrekende Fusie UFC en WWE! Vechtsport organisaties smelten samen tot TKO

De langverwachte fusie tussen de UFC (Ultimate Fighting Championship) en WWE (World Wrestling Entertainment) is officieel een feit.

Endeavor, het moederbedrijf van UFC, en WWE hebben de fusie aangekondigd en de oprichting van TKO (The Knockout Organization), een nieuw bedrijf dat de krachten van beide wereldwijde sportpromotors zal bundelen.

Hier zijn de belangrijkste details van de UFC en WWE fusie

  • Eigenaarschap: Endeavor zal 51% van TKO bezitten, terwijl WWE-aandeelhouders 49% in handen krijgen. De fusie heeft TKO een waardering van $21,4 miljard opgeleverd.
  • Leiderschap: Vince McMahon, voormalig WWE-controleaandeelhouder en voorzitter, wordt de uitvoerend voorzitter van TKO. Dana White, voormalig UFC-president, zal nu de titel van UFC, CEO dragen. Ari Emanuel van Endeavor wordt CEO van TKO, en Mark Shapiro van Endeavor wordt de president en chief operating officer van het nieuwe bedrijf.
  • Ambities: TKO heeft plannen om meer dan één miljard fans over de hele wereld te bedienen, met uitzendingen in 180 landen en meer dan 350 jaarlijkse live-evenementen.
  • Talent Crossover: Hoewel er geen massale veranderingen worden verwacht in de respectievelijke producten van UFC en WWE, sluiten de leiders niet uit dat er in de toekomst talent uitwisselingen kunnen plaatsvinden tussen de twee organisaties.

TKO streeft naar een synergie tussen UFC en WWE

Vince McMahon merkte op dat de overeenkomst begon te rijpen toen hij, samen met andere WWE-functionarissen, UFC 276 in juli 2022 bijwoonde en de overeenkomsten tussen de twee sporten opmerkte. TKO streeft naar een synergie tussen UFC en WWE, waarbij elk bedrijf zijn eigen identiteit behoudt, maar mogelijk gezamenlijke evenementen organiseert in dezelfde stad.

Deze historische fusie brengt twee van de meest invloedrijke namen in de wereld van vechtsporten samen en zou het landschap van professioneel worstelen en mixed martial arts kunnen veranderen. UFC en WWE-fans kunnen in de toekomst getuige zijn van boeiende samenwerkingen en evenementen die de grenzen van beide sporten verleggen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws