ANTI ISLAM UITSPRAKEN: Topvoetballers steunen UFC kampioen Khabib Nieuws
Nieuws

ANTI ISLAM UITSPRAKEN: Topvoetballers steunen UFC kampioen Khabib

ANTI ISLAM UITSPRAKEN: Topvoetballers steunen UFC kampioen Khabib

De Franse president Emmanuel Macron, zei na de aanslag van afgelopen week in Nice, waar een man een aantal mensen doodde met een mes dat dit te wijten zou zijn aan Islamitische terroristen. Dit viel niet goed bij UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov.

Wraak

Deze reageerde dan ook fel richting de Franse leider, en plaatste een bericht op social media waarin hij stelde dat Macron het geloof demoniseerde. “De vijanden van de islam proberen de gevoelens van honderden miljoenen gelovigen over de hele wereld te beledigen," zei Khabib.

Bij de post was een foto te zien van het gezicht van Macro, waar een voetafdruk op geplaatst was. Er was veel kritiek op de uiting van Khabib die zo ver ging om te zeggen dat "Allah zijn vergelding zal doen gelden op al diegenen" die tegen de radicale islam zijn.

Veel steun

Toch krijgt Khabib steun ook van een aantal topvoetballers. Karim Benzema, Mamadou Sakho en Tiémoué Bakayoko evenals de Bosniër Miralem Pjanic en de gepensioneerde Engelse voetballer David Beckham staan achter Khabib. PSG-speler Presnel Kimpembe die eerst steun gaf aan Khabib, trok zijn uitspraken in.

“Ik doe aan sport, niet aan politiek. Ik spreek ook geen Russisch. Ik veroordeel met klem terrorisme, alle vormen van geweld zonder voorbehoud, en alle misselijkmakende pogingen tot manipulatie, "zei Kimpembe die vervolgens zijn positieve commentaar onder de post van Khabib verwijderde.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws