Alistair Overeem's voorspelling over Fury vs Usyk komt uit: 'zei het toch' Nieuws
Nieuws

Alistair Overeem's voorspelling over Fury vs Usyk komt uit: 'zei het toch'

Alistair Overeem's voorspelling over Fury vs Usyk komt uit: 'zei het toch'

Alistair Overeem, de Nederlandse vechtlegende die in Riyad, Saoedi-Arabië aanwezig was voor de historische clash tussen Tyson Fury en Oleksandr Usyk, zag zijn voorspelling bewaarheid worden. Overeem waarschuwde dat Fury's "slechte karma" hem de titel zou kosten. En precies dat bleek te gebeuren.

Na een twaalf ronden durend gevecht, wist Oleksandr Usyk Fury's WBC-titel te onttronen en zijn eigen WBA-, IBF- en WBO-titels te behouden. Hiermee werd Usyk de nieuwe undisputed zwaargewicht kampioen. Overeem, die zelf nooit tegen Fury in de ring stond, was duidelijk tevreden met de uitslag.

"Karma heeft gewonnen"

"Usyk was de betere bokser vanavond," aldus Overeem. "Hij heeft Fury op tactiek verslagen en liet zien dat hij mentaal sterker was. Fury's recente acties, zoals de kopstoot van zijn vader op een fan van Usyk, hebben hem blijkbaar geen geluk gebracht." Overeem verwees hiermee naar het incident dat kort voor het gevecht plaatsvond, waarbij Fury's vader een 14-jarige fan van Usyk een kopstoot uitdeelde.

Overeem geniet van pensioen

Naast zijn analyse van het gevecht, benadrukte Overeem nogmaals dat hij definitief met pensioen is. "Ik mis het vechten soms wel," erkende hij. "Maar ik ben blij met mijn huidige leven en geniet van mijn tijd met mijn gezin en vrienden."

Overeem blijft betrokken bij de vechtsport

Ondanks zijn afscheid van de actieve vechtsport, blijft Overeem betrokken bij de bokswereld. Hij werkt als analist voor verschillende media en traint jonge talenten.

"Ik ben nog steeds gepassioneerd over de sport," aldus Overeem. "En ik vind het leuk om mijn kennis en ervaring door te geven aan de volgende generatie."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws