Alistair Overeem stopt met vechten en kondigt zijn pensioen aan Nieuws
Nieuws

Alistair Overeem stopt met vechten en kondigt zijn pensioen aan

Alistair Overeem stopt met vechten en kondigt zijn pensioen aan

Alistair Overeem lijkt het einde van zijn vechtsport carrière te hebben aangekondigd tijdens een interview in een TV show in Dubai.

Interessant genoeg kondigde Overeem halverwege zijn vrij lange televisieoptreden op een casual manier aan dat hij heeft besloten om zijn handschoenen aan de wilgen te hangen na een indrukwekkende carrière in vechtsporten die begon in 1999.

"Dit heeft eigenlijk te maken met wat ik wil doen, omdat ik besloten heb om te stoppen met vechten. Dit is niet langer mijn ding," onthulde Overeem op een nonchalante manier tijdens het interview. Toen de interviewer daaropvolgend doorvroeg, bevestigde hij dat het inderdaad het einde is Lees verder onder video).

25 jaar is lang genoeg geweest volgens Alistair Overeem

"Het is al 25 jaar, toch? We gaan nu andere coole dingen doen," zei hij. Wat Overeem nu gaat doen, zoals hij opmerkte, is "gezondheid promoten." Als onderdeel van deze mediatour was Overeem in Dubai voor de World Biohack Summit. De ervaren vechter heeft ook "aandelen verworven" in een gezondheidsexpo in Nederland.

Als je je afvraagt waarom er geen festiviteiten of grote aankondiging op sociale media zijn rondom zijn afscheid, onthulde Overeem ook tijdens het interview dat hij opzettelijk niet veel online actief is tegenwoordig. Toch viel het wel enkele websites op zoals Bloody Elbow, maar ook fan maakte ons attent op de aankondiging.

Hij heeft de meeste van zijn apps verwijderd en beperkt zijn schermtijd, als een manier om zijn "telefoonverslaving" te genezen en een "dopamine-reset" te krijgen. Overeem zegt dat dit alles verband houdt met zijn volgende hoofdstuk van het promoten van gezondheid en "hogere bewustzijn."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws