Advocaat Jamal Ben Saddik pakt vechtsportbond ONE aan: 'met stomheid geslagen' Nieuws
Nieuws

Advocaat Jamal Ben Saddik pakt vechtsportbond ONE aan: 'met stomheid geslagen'

Advocaat Jamal Ben Saddik pakt vechtsportbond ONE aan: 'met stomheid geslagen'

Wim De Colvenaer onder andere de advocaat van Jamal Ben Saddik neemt vechtsportbond ONE Championship flink aan. Volgens De Colvenaer kan het niet dat voormalig Glory kampioen Anissa Meksen wordt gepasseerd ten faveure van een debutant die voor de titel mag vechten tegen Janet Todd.

De Franse Anissa Meksen was lange tijd wereldkampioen bij Glory Kickbokxing. Echter gingen de organisatie en de vechter uit elkaar. Daarna tekende de Franse topkickbokser bij de grootste Aziatische vechtsportbond ONE Championship. Daar moest Meksen geruime tijd smeken om een gevecht, die uiteindelijk met hangen en wurgen kwam (lees verder onder video).

Een tweede gevecht volgde en Meksen maakte ook daar gehakt van haar tegenstander Marie Ruumet uit Estland. Deze werd letterlijk weggeblazen door Meksen die haar oog op de titel van Todd heeft. Na haar gevecht met Ruumet daagde Meksen de kampioen uit maar kreeg nul op het rekest. In plaats daarvan zet ONE een debutant tegen tot die op vrijdag haar titel verdedigd.

Dit kan echt niet

Volgens critici vermijdt ONE het om tot tegen de sterke Meksen te zetten die in hun ogen korte metten zal maken met de Amerikaanse. Ook vragen deze zich af wat voor nut het heeft een topvechter te tekenen en deze minimaal in te zetten. De Colvenaer lijkt zich daar bij aan te sluiten en deed op Instagram zijn ongenoegen blijken.

De advocaat vraagt zicht wellicht terecht af wat er aan de hand is. ,, We zijn met stomheid geslagen te lezen dat Janet Todd haar titel verdedigd tegen debutant Lara Fernandez", schrijft De Colvenaer. ,,In onze opinie is het niet normaal dat een on gerangschikte debutant een titelkans krijgt." Hoe ONE zal reageren is niet bekend, normaliter geeft een vechtsportbond geen commentaar. Maar Meksen lijkt nog steeds tussen wal en schip te zijn gevallen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws