Waar kunnen de geschorste Glory Russen terecht? 'Niet vechten geen optie' Nieuws
Nieuws

Waar kunnen de geschorste Glory Russen terecht? 'Niet vechten geen optie'

Waar kunnen de geschorste Glory Russen terecht? 'Niet vechten geen optie'

Vorige week werd bekend dat Glory Kickboxing de contracten van haar Russische vechters noodgedwongen ontbonden heeft. De organisatie stuit op "obstakels die het onmogelijk maken om wedstrijden voor Russische atleten op te zetten."

Nu het stof van de in sommige rigoureuze beslissing is neergedaald lijken er een aantal opties te zijn voor de Russische kickboksers. Zo laat de Aziatische grootmacht ONE Championship wel toe dat er Russen vechten, ook lijkt deze geen stelling te nemen en wordt de vlag van Rusland getoond bij de vechters.

Aanstaande vrijdag vindt in Singapore het ONE 159 evenement plaats, met daarin maar liefst drie Russen die vechten, waarvan een om de titel tegen de Nederlander Reinier de Ridder. Vitaly Bigdash zal de Nederlander onder ogen zien en diens MMA wereldtitel proberen te veroveren. Vladimir Kuzmin zal in een Muaythai wedstrijd deelnemen, en Marat Gafurov zal tevens in het MMA zijn kunnen laten zien.

Opties

Een stap naar ONE lijkt de meest voor de hand liggend, ook een stap alhoewel niet waarschijnlijk naar de UFC en Bellator MMA zou een optie kunnen zijn. Dit zou inhouden dat de Russische vechters zouden moeten overstappen naar Mixed Martial Arts in plaats van kickboksen. Niet vechten zal ongetwijfeld geen optie zijn aangezien deze leven van de sport en zullen deze ongetwijfeld op zoek zijn naar een andere organisatie.

Inmiddels wordt er hard gelobbyed om de Russen zoals de inmiddels voormalige kampioen Artem Vakhitov aan de bak te brengen. Op Twitter verschijnen berichten waarin vooral ONE Championship wordt getagd en haar vechtbaas Chatri Sityodtong. Glory gaf in haar verklaring over het afscheid van haar Russische atleten aan dat de deur bij de organisatie open staat, als de zaken normaliseren tussen Rusland en het land dat het binnenviel Oekraïne.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws