1 jaar niet vechten! UFC-ster Ngannou uitgeschakeld Nieuws
Nieuws

1 jaar niet vechten! UFC-ster Ngannou uitgeschakeld

1 jaar niet vechten! UFC-ster Ngannou uitgeschakeld

Francis Ngannou zal een knieoperatie ondergaan nadat hij een blessure had opgelopen voorafgaand aan zijn recente UFC-titelverdediging. Ngannou versloeg Ciryl Gane in hun zwaargewicht gevecht afgelopen zaterdag in het Honda Center in Anaheim, Californië.

Zwaargewicht kampioen Ngannou is van plan binnenkort terug te keren naar zijn geboorteland Kameroen. Zodra hij terug is in de Verenigde Staten zal hij zich laten opereren. Ngannou scheurde zijn knie kruisbanden ongeveer drie weken voor zijn overwinning op Gane bij UFC 270.

Ngannou zei maandag dat hij geopereerd moest worden. Volgens Marquel Martin, de manager van Ngannou duurt het herstel van de operatie naar schatting negen maanden. Echter is de verwachting dat de kampioen pas na 12 maanden volledig vecht fit is.

Verbazing

,,Ik blijf me verbazen en inspireren door het hart en de veerkracht van Francis", zegt Martin. ,,Vechten op één been om alle kansen te overwinnen en de wereld eraan te herinneren dat hij de onbetwiste wereldkampioen zwaargewicht is."

De Kameroener die de afgelopen maanden op gespannen voet stond met de UFC, vocht zaterdag tegen Gane in de laatste wedstrijd van zijn contract. Hij blijft echter onder contract staan ​​voor extra tijd of gevechten vanwege de kampioenen clausule. Ngannou heeft gezegd dat hij denkt dat zijn contract eind 2022 afloopt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws