🎥 Russische Leider Kadyrov trots op Boks-zoon na mishandelen gevangene! 'Top gedaan' Nieuws
Nieuws

🎥 Russische Leider Kadyrov trots op Boks-zoon na mishandelen gevangene! 'Top gedaan'

🎥 Russische Leider Kadyrov trots op Boks-zoon na mishandelen gevangene! 'Top gedaan'

Moskou, 25 september 2023 - De leider van de Russische regio Tsjetsjenië, Ramzan Kadyrov, heeft verklaard dat hij trots is op zijn tienerzoon Adam, een bokser en MMA-vechter, voor het aanvallen van een gevangene die beschuldigd werd van het verbranden van de Koran.

Kadyrov deelde de actie via Telegram, waarop te zien is hoe de jongeman de gevangene zwaar mishandelt. Hij rechtvaardigt het geweld door te stellen dat zijn zoon "het juiste heeft gedaan" en prijst hem voor het verdedigen van zijn religie.

"Hij heeft hem geslagen, en dat heeft hij goed gedaan," zei Kadyrov. "Zonder overdrijving, ja, ik ben trots op de actie van Adam," zei hij, eraan toevoegend dat hij respect had voor de jongen omdat hij "volwassen idealen van eer, waardigheid en verdediging van zijn religie" had verworven.

Heilige Koran verbranden levert pak slaag op

Het incident had eerder voor ophef gezorgd nadat de gevangene, Nikita Zhuravel, hierover had geklaagd bij de Russische mensenrechten ombudsvrouw. Hoewel er al maanden geruchten waren over Kadyrovs gezondheidstoestand, bleef hij in de schijnwerpers door de acties van zijn tienerzonen, waarvan er een zelfs met president Vladimir Poetin werd gefotografeerd.

Kadyrov, die Tsjetsjenië met harde hand regeert sinds 2007, ontving royale financiering van Poetin om de regio na twee verwoestende oorlogen opnieuw op te bouwen. De daden van zijn zonen in de recente gebeurtenissen werpen echter vragen op over de rol van zijn familie in de politiek en het geweld in de regio.

De kwestie blijft zich ontwikkelen, aangezien Kadyrov de controverse rond de aanval blijft aanwakkeren, en de wereld kijkt met argusogen naar deze opmerkelijke ontwikkelingen in de Russische politiek en maatschappij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws