🎥 Criticus haalt uit naar Rico Verhoeven en kickbokswereld: 'De Titanic' Nieuws
Nieuws

🎥 Criticus haalt uit naar Rico Verhoeven en kickbokswereld: 'De Titanic'

🎥 Criticus haalt uit naar Rico Verhoeven en kickbokswereld: 'De Titanic'

Criticus Jay Smoothe van Rush Hour Fight Club luidt de alarmklok voor kickboksen. Hij stelt dat de sport zich in het vagevuur bevindt en dreigt te verdwijnen door belangen buiten de sport om. Organisaties als Glory en ONE Championship, en kampioenen zoals Rico Verhoeven, worden door Smoothe bekritiseerd voor hun rol in de sport.

Smoothe beweert dat Glory geen echte kickboksorganisatie is, maar eerder de "Rico Verhoeven show." Hij is van mening dat de voormalig CEO Maurice Hols, die onlangs vertrok, op de goede weg was om de organisatie te diversifiëren en te professionaliseren. Maar dat de organisatie hetzelfde lot wacht als de Titanic en een zinkend schip is.

ONE Championship, Takeru geofferd?

Ook ONE Championship ontkomt niet aan kritiek. Smoothe stelt dat de organisatie de Japanse vechter Takeru heeft gebruikt als lokmiddel om geld binnen te halen, en hem vervolgens opofferde door hem te laten vechten tegen Superlek, die hem versloeg.

Volgens Smoothe spint K-1 garen bij het feit dat Glory een evenement in juni annuleerde. K-1 vult dit gat nu op met hun eigen evenement, wat volgens Smoothe kan leiden tot een verdere exodus van vechters en heerschappij van de Japanse organisatie.

Jamal Ben Saddik op zwartelijst?

Smoothe beweert dat Jamal Ben Saddik op de zwartelijst staat bij Glory vanwege zijn gewaagde prestatie tegen Rico Verhoeven. Dit zou volgens hem een teken zijn van de ongezonde machtsdynamiek binnen de organisatie.

De vraag is of Smoothe's kritiek terecht is. Ben je het eens met zijn analyse van de toestand van kickboksen? Deel je mening in de comments!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws