UFC negeert Rusland Boycot: 'Volkov vecht zaterdag in Londen' MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC negeert Rusland Boycot: 'Volkov vecht zaterdag in Londen'

UFC negeert Rusland Boycot: 'Volkov vecht zaterdag in Londen'

Alexander Volkov blijft in headliner voor UFC Londen zaterdag, ondanks zorgen over zijn visumstatus en de boycot op Russische atleten. Wereldwijd mogen atleten uit het land niet deelnemen vanwege de oorlog in Oekraïne.

Het Russische zwaargewicht Volkov zal aanstaande zaterdag in de UFC Londen headliner staan zoals gepland. Tenminste als alles volgens schema verloopt. De Rus zal naar verwachting nog steeds vechten tegen Tom Aspinall. Dit werd afgelopen weekend bevestigd in de officiële line-up aankondiging tijdens de UFC Vegas 50 uitzending.

De deelname van Volkov was twijfelachtig met de aanhoudende oorlog tussen Rusland en Oekraïne, waardoor Rusland werd onderworpen aan meerdere sancties van andere landen die protesteerden tegen de daad van agressie.

Wel of niet vechten

Met het evenement dat plaatsvindt in The O2 in Londen, was de vraag of de Russische Volkov het Verenigd Koninkrijk zou mogen binnenkomen. Dit nadat een parlementslid had aangekondigd dat de nationale sportteams van die landen die medeplichtig zijn, aan de niet-uitgelokte en illegale invasie van Oekraïne door Poetin, niet welkom zijn.

Het was onduidelijk of deze uitspraak zich ook uitstrekte tot individuele atleten, maar de update van zaterdag geeft aan dat Volkov zaterdag zal vechten. Volkov zal op zoek gaan naar zijn vierde overwinning in vijf gevechten. Terwijl Aspinall die in zijn eerste vijf UFC-optredens ongeslagen is, met een overwinning op zaterdag dit record vast te houden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws