'UFC-carrière van Khabib Nurmagomedov staat op pauze en is nog niet afgelopen' MMA Nieuws
MMA Nieuws

'UFC-carrière van Khabib Nurmagomedov staat op pauze en is nog niet afgelopen'

'UFC-carrière van Khabib Nurmagomedov staat op pauze en is nog niet afgelopen'
'UFC-carrière van Khabib Nurmagomedov staat op pauze en is nog niet afgelopen'

Op je hoogtepunt stoppen is iets wat niet veel topsporters doen. UFC lichtgewicht Khabib Nurmagomedov deed het recentelijk maar toch is niet iedereen overtuigd dat dit het eind is.

Khabib nam op emotionele wijze afscheid van het MMA-vechten. Nog staande in de kooi waar zijn gevecht om de wereldtitel tegen interim kampioen Dustin Gaethje plaatsvond deelde hij mee te stoppen. Met de aankondiging het vechten niet meer te zien zitten schokte de ongeslagen wereldkampioen met een record van 29-0 vriend en vijand.

"Ik kan niet meer verder vechten, niet zonder mijn vader aan mijn zijde. Ik heb mijn moeder beloofd te stoppen", zei de Rus. Op zijn knieën barste Khabib in tranen uit op het canvas uit verdriet om zijn overleden vader. Deze stond hem van kinds af aan bij als coach en mentor. Echter overleed hij eerder dit jaar ten gevolge van het coronavirus.

Menselijk

Voormalig Bellator middengewicht kampioen Alexander Shlemenko zegt dat het pensioen van Khabib niet lang zal duren. "Hij heeft tijd nodig om over zijn vader te rouwen. Ik heb veel respect voor Khabib, maar wat we doen is een sport. Dit gaat verder dan sport aan de menselijke kant. Ik wens hem en zijn gezin het beste. "

"Ik ben erg blij als fan van Khabib om te zien hoe hij zijn carrière afsloot. Als concurrent had ik graag een afspraak gehad om met hem in gevecht te gaan. Voor ons als vechters en de fans. Maar als mens ben ik heel erg blij voor hem", zegt Shlemenko.

Emotie

De band tussen Khabib en zijn vader was hecht. Als Klein jongetje bracht vader Abdulmanap zijn zoon de kneepjes van het worstelen bij door hem te laten trainen met beren. Spelenderwijs werd Khabib op deze manier klaargestoomd voor het grotere werk. Een basis die hem op de grond welhaast onverslaanbaar maakt.

"Zijn vader was alles voor hem en ik snap de emotie maar hij neemt slechts een pauze, de signalen zijn daar duidelijk voor. Khabib deed geen afstand van zijn titel, dus is technisch gezien nog kampioen. Ook de UFC nam hem de titel niet af dat zegt genoeg, "aldus Shlemenko.

De manager van Khabib, Ali Abdelaziz twitterde maandag een bericht met de korte tekst 30-0 als teaser. Dit werd door de media en experts direct vertaald naar een komende terugtrekking van het pensioen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws