Pechvogel Sage Northcutt maakt langverwachte comeback met MMA-debuut MMA Nieuws
MMA Nieuws

Pechvogel Sage Northcutt maakt langverwachte comeback met MMA-debuut

Pechvogel Sage Northcutt maakt langverwachte comeback met MMA-debuut

Sage Northcutt maakt zijn langverwachte comeback bij ONE Championship in lichtgewicht MMA-debuut. De Amerikaan zal op ONE Fight Night 10: Johnson vs. Moraes III te zien zijn tegen de Pakistaan Ahmed Mujtaba.

Op 5 mei maakt Northcutt die 4 jaar niet gevochten heeft zijn comeback bij ONE. De Amerikaan werd in 2019 dusdanig zwaar knock-out geslagen door Cosmo Alexandre dat hij zware kwetsuren aan zijn gezicht opliep. Later getroffen door een zware Covid-19 besmetting leek het er even op dat dit einde vechtcarrière zou zijn voor de Amerikaan.

Echter meldt ONE Championship vandaag dat Northcutt terugkeert tijdens het event in Denver, Colorado. De 26-jarige Northcutt is een 77-voudig jeugdkarate-wereldkampioen en ex-UFC vechter. Echter moet hij zichzelf nog bewijzen in het prof circuit bij ONE.

Sage Northcutt moet zich nog bewijzen

Mujtaba is in prima vorm en heeft een professioneel record van 10-2 en boekt een paar overwinningen in de eerste ronde. De 29-jarige schakelde onlangs de Indiase sensatie Rahul Raju uit in 56 seconden. Waarna hij BJJ zwarte band Abraao Amorim versloeg in wat een van de beste tapout overwinningen van 2022 was (lees verder onder video).

Het zal een hele kluif worden voor Northcutt om zijn mannetje te staan tegen Mujtaba die zijn bijnamm "Super Sage" nog waar moet maken. ONE kiest voor Northcutt omdat deze een bekende naam is in Amerika en de van oorsprong Aziatische vechtsportbond meer vaste voet in het land wil krijgen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws