Ontslagen! UFC zet aantal vechters op straat en haalt bezem door vechters stal MMA Nieuws
MMA Nieuws

Ontslagen! UFC zet aantal vechters op straat en haalt bezem door vechters stal

Ontslagen! UFC zet aantal vechters op straat en haalt bezem door vechters stal

De UFC heeft de banden verbroken met negen atleten, waaronder de doorgewinterde veteraan John Makdessi. De organisatie heelt even flink de bezem door haar vechters stal.

Vechtsportorganisatie UFC heeft besloten afscheid te nemen van Makdessi, Andre Fialho, Hannah Goldy, JP Buys, Carl Deaton, A.J. Fletcher, Kamuela Kirk, Tucker Lutz en Shane Young. Makdessi (18-9) kwam in drie van zijn laatste vier gevechten onder de UFC-vlag tekort, verloor van Francisco Trinaldo, Nasrat Haqparast en Jamie Mullarkey en zakte naar een record van 11-9 binnen de octagon tussen 2010 en 2023.

Het Canadese lichtgewicht, die sinds 2010 bij de UFC was, plaatste onlangs een uiteenzetting van zijn meest recente betalingen op sociale media en klaagde dat er een groot deel werd ingehouden voor belastingen, medische kosten, vliegtickets en andere uitgaven, waardoor hij uiteindelijk slechts $28.461,65 overhield van zijn oorspronkelijke loon van $58.000.

UFC baas Dana White genadeloos

Fialho (16-8, 1 no contest) onderging vier opeenvolgende knock-outs in een tijdsbestek van 15 maanden en vertrekt met een 2-5 record bij het bedrijf na een nederlaag in de derde ronde tegen Tim Means afgelopen september, waarbij hij wel een Fight of the Night-bonus verdiende. Goldy (6-4) won slechts eenmaal in vijf UFC-optredens en leed nederlagen tegen Molly McCann en Mizuki Inoue in recente gevechten. Fletcher (10-3) en Lutz (12-4) voltooiden hun UFC-contracten met slechts één overwinning elk.

Young (13-8), die tegen toekomstig kampioen Alexander Volkanovski vocht in zijn debuut, werd ontslagen na vier opeenvolgende nederlagen. Young miste gewicht en werd verslagen door Gabriel Miranda in zijn laatste wedstrijd. Buys (9-6), een deelnemer van Dana White's Contender Series, behaalde geen overwinning in al zijn vier UFC-gevechten. Deaton (17-7, 2 no contests) verloor ook beide gevechten onder de felle spotlights van de UFC.

Kirk (11-6), die won van Makwan Amirkhani in zijn octagon-debuut, werd ontslagen na nederlagen in zijn volgende gevechten tegen Damon Jackson en Esteban Ribovics.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws