šŸŽ„ Leon Edwards overklast Kamaru Usman en behoudt UFC titel in Londen MMA Nieuws
MMA Nieuws

šŸŽ„ Leon Edwards overklast Kamaru Usman en behoudt UFC titel in Londen

šŸŽ„ Leon Edwards overklast Kamaru Usman en behoudt UFC titel in Londen

Kamaru Usman kon vandaag geen wraak nemen op Leon Edwards om de UFC weltergewicht terug te winnen tijdens UFC 286 in Londen Engeland.

De voormalige kampioen Usman verloor eerder tijdens UFC 278 zijn titel aan Edwards op 20 augustus 2022 in de Vivint Arena in Salt Lake City, Utah, Verenigde Staten. Maar vandaag liep Usman zijn wraak mis in een poging het goud te heroveren.

In de eerste ronde deed Edwards rivaal Usman duidelijk pijn met een bodykick en vuurde direct een tweede af. Usman reageerde wijs door op zijn beurt te proberen Edwars tegen het hek van de kooi vast te pinnen. Edwards verdedigde de takedown succesvol. Scheidsrechter Herb Dean onderbrak de partij en waarschuwde Edwards voor het binnenste van Usman's handschoen vast te houden, een illegale techniek.

Leon Edwards op zoek naar de knock-out op Kamaru Usman

De verhitte ronde was de opmaat voor verdere actie van beide vechters in de opvolgende rondes. In ronde 3 trok scheidsrechter een punt af bij Edwards die de kooi vasthield om uit de greep van Usman te komen. Edwards trapte Usman vol in zijn kruis, maar deze herstelde snel. Het gevecht ging hierna naar de laatste kampioensrondes.

Ronde vier en Edwards leek op zoek om zijn hoge trap voor te bereiden waar hij Usman eerder knock-out mee trapte. Usman gleed uit maar ging recht op Edwards af om deze vast te grijpen wat mislukte. In ronde vijf moest het dan gebeuren en kwam de eerste high kick poging van Edwards, die Usman afweerde. Een tweede volgde maar had geen impact. Het zou aankomen op de jury om de partij te beslissen die naar Edwards ging op meerderheidsbeslissing.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws