'Kapot slaan op eigen grond!' Usman eist gevecht tegen Edwards in Londen MMA Nieuws
MMA Nieuws

'Kapot slaan op eigen grond!' Usman eist gevecht tegen Edwards in Londen

'Kapot slaan op eigen grond!' Usman eist gevecht tegen Edwards in Londen

Kamaru Usman is bereidt om de UFC-weltergewicht titel te heroveren op vijandig gebied. De Amerikaan wil Leon Edwards bestrijden in diens eigen land.

Voormalige Usman verzoekt om een derde gevecht met Leon Edwards in het thuisland van de regerend kampioen, Engeland. Zo heeft de manager van Usman, Ali Abdelaziz, vandaag bevestigd. ,,Ik zweer op alles", zei Usman tegen UFC-president Dana White. ,,Ik wil tegen deze man in Londen laten vechten om Edwards een in eigen land te vernederen. "

Abdelaziz merkte op dat het voorgestelde gevecht begin 2023 zou kunnen plaatsvinden, mogelijk in maart. Edwards is in Jamaica geboren maar verhuisde met zijn ouders naar Londen. Usman, geboren in Nigeria, woont al lang in de Verenigde Staten.

Kapot slaan

Edwards schokte de MMA-wereld door in minder dan een minuut met een verwoestende hoofdschop uit te delen op Usman om de nieuwe kampioen weltergewicht te worden. Voorafgaand aan de trap leek het erop dat Usman goed op weg was om de titel vast te houden (lees verder onder video).

Abdelaziz is ervan overtuigd dat de inbreng van zijn cliënt in de locatie van het gevecht zwaarder moet wegen dan die van de huidige kampioen. Hij gelooft ook dat Usman een sterke aanhang heeft in Londen op basis van zijn Afrikaanse afkomst. ,,Kamaru gaat deze man kapot slaan", zei Abdelaziz. "Hij heeft mazzel gehad maar dat zal volgende keer anders zijn."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws