Francis Ngannou gewaarschuwd: 'Maak deze fout niet voor je PFL debuut' MMA Nieuws
MMA Nieuws

Francis Ngannou gewaarschuwd: 'Maak deze fout niet voor je PFL debuut'

Francis Ngannou gewaarschuwd: 'Maak deze fout niet voor je PFL debuut'

Francis Ngannou, voormalig UFC-kampioen, bereidt zich momenteel voor op een bokswedstrijd tegen Anthony Joshua op 8 maart in Riyad, Saoedi-Arabië.

Naast deze voorbereidingen kondigde hij op Sportscenter aan dat hij later in 2024 in de Professional Fighters League (PFL) wil vechten tegen Ryan Bader of Renan Ferreira. Bader, de huidige Bellator-zwaargewicht kampioen, en Ferreira, de verdedigende PFL-zwaargewicht kampioen, staan gepland om op 24 februari tegen elkaar te vechten in het hoofdevenement van PFL vs. Bellator: Champs.

Kritiek op Ngannou's MMA-Focus

Na de bekendmaking van Ngannou's plannen, uitte Bader zijn bezorgdheid over Ngannou's gebrek aan focus op MMA-training. Bader gelooft dat Ngannou's concentratie op boksen ten koste gaat van zijn grondspel en algehele MMA-vaardigheden.

Bader's citaat: "Ik denk dat met Ngannou's training voor deze bokswedstrijden, ik exclusief zou trainen in boksen en me geen zorgen zou maken over mijn grondspel. Terwijl hij dat doet, ben ik in de sportschool hard aan het werk aan mijn grondspel en al het andere... Ik denk dat hij te verslaan is. Ik denk dat ik een beslissing kan forceren, maar het is een MMA-gevecht dus je weet het nooit. Ik zou daar naar binnen kunnen gaan en hem knock-out kunnen slaan."

Ngannou's terugkeer naar MMA

Ngannou houdt de PFL vs. Bellator: Champs hoofdpartij tussen Ryan Bader en Renan Ferreira nauwlettend in de gaten, aangezien de winnaar zijn potentiële volgende tegenstander zal zijn.

Ondanks dat hij sinds januari 2022, toen hij zijn UFC-titel verdedigde tegen Ciryl Gane, niet meer in MMA heeft gevochten, wordt Ngannou nog steeds beschouwd als een van de beste zwaargewichten in de sport. Over de timing van zijn potentiële MMA-gevecht zei Ngannou dat de datum afhankelijk zal zijn van het resultaat van zijn bokswedstrijd op 8 maart tegen Anthony Joshua.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws