FBI onderzoek naar uitslagen UFC wedstrijden! 'Moet afgesproken werk zijn' MMA Nieuws
MMA Nieuws

FBI onderzoek naar uitslagen UFC wedstrijden! 'Moet afgesproken werk zijn'

FBI onderzoek naar uitslagen UFC wedstrijden! 'Moet afgesproken werk zijn'

Gilbert Burns is het zat, de nummer UFC weltergewicht vechter wil dat de FBI onderzoek gaat doen naar de scorekaarten die zijn ingeleverd na het UFC San Antonio main event afgelopen weekend in Texas.

Jurylid Joel Ojeda scoorde de laatste drie rondes voor Marlon Vera die verloor van Cory Sandhagen, een schril contrast met de scores van Sal D'Amato en Chris Lee. UFC-president Dana White noemde de score "behoorlijk eng". Burns is het daarmee eens en eist inmenging van de FBI.

"Ik denk dat Juryleden moeten worden onderzocht", zegt Burns tegen TMZ Sports. "We hebben de FBI nodig die de juryleden onderzoekt. Omdat deze misschien samenwerken met een wedbedrijf om een derde persoon te laten wedden. Ik denk gewoon dat het niet echt is, ik denk dat die jongens een vies spelletje spelen. En misschien proberen hier geld uit te halen."

FBI moet uitslagen UFC wedstrijden onderzoeken

"Chito is mijn man en ik wil dat hij wint, maar hij kan dat gevecht onmogelijk winnen. Het is voor iedereen duidelijk. Wat is er mis met dat jurylid? Het is niet de eerste keer. Wat me stoort is dat het niet stopt. We moeten iets doen of ik weet het niet, er verandert niets.”

UFC is geen onbekende in gok schandalen, of betrokkenheid van de FBI. Voormalig UFC-vechter James Krause speelde naar verluidt onder een hoedje met een offshore gokbedrijf en werd op non-actief gezet nadat eind vorig jaar beschuldigingen van matchfixing naar buiten kwamen. Dat incident leidde tot veranderingen in de hele sector, te beginnen in-house bij UFC en zijn atleten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws