Ex-UFC kampioen Jon Jones stelt comeback uit tot najaar MMA Nieuws
MMA Nieuws

Ex-UFC kampioen Jon Jones stelt comeback uit tot najaar

Ex-UFC kampioen Jon Jones stelt comeback uit tot najaar

Jon Jones voormalig UFC licht zwaargewicht kampioen tweette gisteren dat hij bereid is te wachten tot september voor een mogelijke comeback. Daar wacht een gevecht tegen ex-zwaargewicht kampioen Stipe Miocic.

De UFC overwoog blijkbaar een tussentijds zwaargewicht titelgevecht tussen Jones en Miocic voor het UFC 276 event op 2 juli. ,,Stipe zegt dat hij in september op zijn absolute hoogtepunt zal zijn", schreef Jones. ,,Ik ben teleurgesteld maar geduldig. Ik wil de zwaargewicht GOAT op zijn best. Ik wacht tot september. Geen excuses."

Klaar om te vechten

De adviseur van Jones, Richard Schaefer zegt dat de organisatie Jones aanvankelijk vroeg om in de headliner van International Fight Week op 2 juli te vechten. De UFC bood het gevecht ook aan Miocic aan. Jones is "mentaal en fysiek klaar" om te vechten en zal niet na september wachten op Miocic, zei Schaefer. Hij voegde eraan toe dat het het Jones niet uitmaakt tegen wie hij vecht, zolang het maar voor een titel is.

Jones is niet meer in actie geweest sinds hij zijn licht zwaargewicht titel verdedigde tegen Dominick Reyes in februari 2020. De 34-jarige zou naar verwachting terugkeren in 2021, maar een financieel geschil met de UFC hield hem daar vanaf. Miocic, 39, vocht voor het laatst in maart 2021 en leed een knock-out nederlaag tegen Francis Ngannou en verloor zijn titel.

Operatie

De UFC heeft Miocic tegen Jones in de reservebak gehouden voor de tussentijdse zwaargewicht titel omdat Ngannou, de onbetwiste kampioen, in maart een knieoperatie onderging. Hij is tot ten minste november of december inactief, zo niet begin 2023.

Ngannou zit ook midden in een contractgeschil met de UFC en zou aan het einde van het jaar de organisatie uit kunnen stappen. Ngannou is geïnteresseerd in een cross-over gevecht met bokskampioen zwaargewicht Tyson Fury.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws