Einde tijdperk: Tony Ferguson uit UFC-ranglijst gehaald MMA Nieuws
MMA Nieuws

Einde tijdperk: Tony Ferguson uit UFC-ranglijst gehaald

Einde tijdperk: Tony Ferguson uit UFC-ranglijst gehaald

Tony Ferguson heeft nu vijf keer op rij verloren en ging knock-out in drie van die vijf nederlagen. Dit resulteert er in dat de vechter uit de UFC top 15 is gehaald.

Eerst Conor McGregor, nu Tony Ferguson. Ultimate Fighting Championship (UFC) heeft onlangs zijn "officiële" ranglijst bijgewerkt in de nasleep van UFC Vegas 66 afgelopen zaterdag. Doordat Drew Dober zijn derde gevecht won was er geen om de voormalige interim-titelhouder Tony Ferguson in de Top 15 te houden.

Hoe wordt de UFC ranglijst bepaalt?

"Geen Mac, geen Khabib, geen Fergie… het is het einde van een tijdperk", zo merkte een fan op. UFC ranglijsten worden gegenereerd door een stempanel bestaande uit media-leden. De medialeden werd gevraagd om te stemmen op wie volgens hen de beste vechters in de UFC zijn op basis van gewichtsklasse en pond voor pond.

Er kan alleen op een vechter worden gestemd als deze een actieve status heeft in de UFC. Een vechter kan in meer dan één gewichtsklasse tegelijk verschijnen. De kampioen en interim-kampioen worden geacht zich in de topposities van hun respectievelijke divisies te bevinden en komen daarom niet in aanmerking voor stemmen per gewichtsklasse. Er kan echter op de kampioenen worden gestemd voor de pond-voor-pond-ranglijst.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws