šŸŽ„ Bokskampioen Shields maakt historische MMA-comeback in Saoedi-ArabiĆ« MMA Nieuws
MMA Nieuws

šŸŽ„ Bokskampioen Shields maakt historische MMA-comeback in Saoedi-ArabiĆ«

šŸŽ„ Bokskampioen Shields maakt historische MMA-comeback in Saoedi-ArabiĆ«

Claressa Shields, de onbetwiste middengewicht bokskampioen, vierde haar terugkeer naar mixed martial arts met een overwinning. Shields versloeg Kelsey DeSantis via een verdeelde beslissing (29-28, 28-29, 29-28) op zaterdag, in haar eerste MMA-gevecht sinds 2021, waarmee ze haar professionele record verbeterde naar 2-1.

Deze wedstrijd vond plaats op de voorrondekaart van het PFL vs. Bellator: Champs-evenement in Riyad, Saoedi-Arabiƫ. Dit markeerde het eerste vrouwen MMA-gevecht dat ooit in Saoedi-Arabiƫ plaatsvond.

Shields' emotionele overwinning en uitdagingen in MMA

Na haar overwinning uitte een emotionele Shields in haar postfight interview dat wat ze probeert te doen niet makkelijk is en dat ze hard heeft gewerkt voor dit resultaat. Shields, een tweevoudig Olympisch gouden medaillewinnaar in boksen, maakte in 2021 de overstap naar MMA.

Ze won haar debuut door TKO, maar verloor vervolgens een verdeelde beslissing in haar tweede gevecht. De 28-jarige nam een pauze van MMA om zich te concentreren op haar primaire sport, boksen, en heeft sindsdien haar onbetwiste titel in het middengewicht van 160 pond drie keer verdedigd.

Strijd op de grond beslecht

Shields, die voor dit gevecht trainde in haar geboorteplaats Flint, Michigan, na eerder te hebben gewerkt bij de beroemde MMA-gym Jackson-Wink MMA, domineerde de stand-up uitwisselingen tegen DeSantis. Ze landde grote stoten tegen het hek gedurende het gevecht. Shields had echter, net als in haar eerste twee MMA-gevechten, moeite op de grond.

DeSantis bracht Shields bijna in de problemen met een armklem laat in de eerste ronde en bereikte meerdere keren de volledige mount. Shields verklaarde dat ze van plan is om "terug te gaan naar de sportschool en harder te werken" na de moeilijke overwinning. "Ik had bijna mijn arm gebroken in die verdomde armklem. Moest daaruit vechten," zei Shields.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws