Blessureleed of smoesjes? Prochazka doodziek tijdens Pereira gevecht MMA Nieuws
MMA Nieuws

Blessureleed of smoesjes? Prochazka doodziek tijdens Pereira gevecht

Blessureleed of smoesjes? Prochazka doodziek tijdens Pereira gevecht

Jiri Prochazka heeft verrassende details onthuld over zijn UFC 303 titelgevecht tegen Alex Pereira. De vechter, die beter bekend is onder zijn bijnaam "BJP", kampte tijdens de partij met een stafylokok-infectie.

Ondanks het verlies aan Pereira blijft Prochazka vertrouwen houden in zijn kunnen en gelooft hij "Poatan" te kunnen verslaan in een toekomstige rematch.

Pijnlijke voorbereiding voor Prochazka

Een week na zijn tweede nederlaag tegen Pereira onthulde Prochazka dat hij al voor de wedstrijd last had van zijn been vanwege een staph-infectie. Hij dacht dat de infectie geen invloed zou hebben op het gevecht, maar dat bleek toch het geval te zijn.

"De laatste twee weken waren wat gezondheid betreft... niet zo goed als ik had beweerd. Ik had last van stafylokokken, een plek op mijn lichaam na een tekenbeet, een niet-genezen wond op mijn been en een gekneusde rug door zwaar tillen," aldus Prochazka.

Prochazka gelooft in overwinning op Pereira

Prochazka verloor beide gevechten tegen Pereira. Toch blijft hij ervan overtuigd dat hij de vechter is die "Poatan" kan verslaan. Hiervoor heeft hij echter wel een andere tegenstander nodig die hem kan helpen zijn arsenaal beter te benutten tegen Pereira.

"Ik weet dat ik Pereira kan verslaan. Ik heb het gevoel dat ik de kwaliteiten bezit, ik moet alleen de juiste dingen losweken om echt te winnen. Ik laat mijn volgende tegenstander dat proces op gang brengen. Ik denk aan namen als [Jamahal] Hill, [Magomed] Ankalaev en [Jan] Blachowicz," legde Prochazka uit.

Het is nog onduidelijk of Prochazka een derde kans tegen Pereira krijgt. De Braziliaanse vechter wordt namelijk in verband gebracht met een overstap naar de zwaargewicht divisie. Een gevecht tussen Pereira en de huidige zwaargewichtkampioen Jon Jones wordt veel genoemd, maar interim-kampioen Tom Aspinall dringt er ook op aan om "Poatan" te verwelkomen in zijn divisie.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws