Alles op het spel voor Alex Pereira bij UFC 300 dit weekend MMA Nieuws
MMA Nieuws

Alles op het spel voor Alex Pereira bij UFC 300 dit weekend

Alles op het spel voor Alex Pereira bij UFC 300 dit weekend

Alex Pereira heeft zich met knock-outs naar de grootste fight van zijn carrière op het allergrootste podium gevochten. Met knock-out slachtoffers die kampioen na kampioen zijn, staat Poatan nu als hoofdact op het grootste UFC event in de geschiedenis van de de organisatie: UFC 300.

Pereira heeft in zijn carrière gevochten voor vier wereldtitels in twee sporten en twee gewichtsklassen. Toch heeft hij nog nooit op een groter podium gestaan dan dit weekend. Als hij Jamahal Hill aankijkt terwijl Bruce Buffer beide vechters aankondigt, zal Pereira oog in oog staan met zijn zesde opeenvolgende voormalig wereldkampioen. We kunnen gerust zeggen dat er dit weekend enorm veel op het spel staat.

Constante rivaliteit net  Adesanya

De roem van Alex Pereira is ontstaan door zijn vier gevechten met voormalig middengewicht kampioen Israel Adesanya. Zonder Adesanya was er eigenlijk geen Pereira, althans niet zoals we hem kennen. De roem van Adesanya heeft Pereira niet alleen aangejaagd om beter te worden, maar is ook wat Pereira's weg naar sterrendom heeft geplaveid.

Pereira heeft pas 9-2 overwinningen in mixed martial arts. Hij spreekt geen vloeiend Engels en gebruikt een tolk om met de Engelstalige wereld te communiceren. Toch heeft hij 2,5 miljoen volgers op Instagram. We kunnen gerust zeggen dat hij wereldwijd enorm bekend is en een echte publiekstrekker.

alex pereira

Bij zijn ondertekening bij de UFC twijfelden velen of hij met zijn gebrek aan MMA-ervaring wel zou slagen. Na zijn gevecht met Bruno Silva, waar hij zijn Braziliaanse landgenoot niet knock-out wist te krijgen, deden velen met een “had ik al gedacht” mentaliteit.

Pereira zette de sceptici verder te kijk door Jan Blachowicz en Jiri Prochazka te verslaan bij 205 pond en veroverde zo een tweede wereldtitel in een ander gewicht.

De Jamahal Hill problematiek

Hill is de volgende fase in Pereira's bijzondere carrière. In kickboksen heeft hij het tegen de besten van de besten opgenomen. Simon Marcus, Jason Wilnis en anderen gingen allemaal voor hem neer. Sean Strickland, Israel Adesanya en Jiri Prochazka waren zijn slachtoffers in MMA.

Pereira zet zijn wraaktocht voor Glover Teixeira voort en door het verslaan van Prochazka en Hill rekent hij af met twee van de drie mannen die de titel van zijn Braziliaanse teamgenoot afpakten. Met Jon Jones buiten beeld is het duidelijk dat de uitdaging voor Pereira is hoe hoog hij kan vliegen, hoe dicht hij bij de zon kan komen voordat zijn vleugels smelten zoals Icarus.

Tom Aspinall is te zwaar. In plaats daarvan denk ik dat Alex Pereira's ultieme uitdaging in nog een wraakplan schuilt.

Kan Pereira Adesanya voor de derde keer verslaan?

Als, en nadat, hij Texeira wreekt tegen Hill op UFC 300, kan een oude vijand weer opduiken. Zoals al herhaaldelijk is besproken, is Alex Pereira vs. Israel Adesanya de meest legendarische rivaliteit over meerdere vechtsporten heen. Pereira knock-outte Adesanya ooit in kickboksen en eens in MMA, waarmee hij Adesanya's heerschappij beëindigde.

Om de gunst te retourneren, pakte Adesanya eindelijk een overwinning op Pereira met zijn knock-out op UFC 287. Nu, technisch gezien staat het 1-1 in MMA. Er kan dus heel gemakkelijk een argument worden gemaakt voor een vijfde/derde gevecht.

Adesanya heeft in het verleden geprobeerd om een tweede wereldtitel te winnen. Jarenlang streefde hij naar een legendarisch gevecht met Jon Jones bij op zwaargewicht, maar kreeg geen gehoor van "Bones". Toen Adesanya een gewichtsklasse omhoog ging, verloor hij van Jan Blachowicz.

Adesanya heeft gezegd dat hij graag nog een kans wil op de top. Wie is er beter om die tweede kans tegen te nemen dan een oude rivaal om de score

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws