Adesanya verslaat Whittaker om UFC-titel te behouden: 'Kickboksen rules' MMA Nieuws
MMA Nieuws

Adesanya verslaat Whittaker om UFC-titel te behouden: 'Kickboksen rules'

Adesanya verslaat Whittaker om UFC-titel te behouden: 'Kickboksen rules'

Israel Adesanya, behield zijn UFC-midden gewicht titel afgelopen nacht tegen Robert Whittaker in Toyota Center, Houston, Texas. Adesanya versloeg Whittaker via unaniem besluit (48-47, 48-47, 49-46).

Kampioen Adesanya versloeg Whittaker eerder door knock-out in de tweede ronde in 2019 om de titel te claimen. De rematch was veel competitiever, maar Adesanya versloeg Whittaker uiteindelijk weer met zijn sublieme kickboks vaardigheden.

Enkele van de beste technieken van de kampioen waren zijn low-kicks. Ook gebruikte hij consistente druk tijdens de wedstrijd van vijf ronden. Whittaker had succes met zijn Jabs en hij haalde ook meerdere takedowns op Adesanya,. Maar de verdediging van Adesanya hield grotendeels stand.

Titelkans

Na het gevecht toonde Adesanya interesse in een match-up tegen topkandidaat Jared Cannonier, die Derek Brunson eerder versloeg op de UFC 271-hoofdkaart. Tijdens de persconferentie na het gevecht bevestigde UFC-president Dana White dat Cannonier de volgende titelkans krijgt.

Adesanya heeft zijn titel verdedigd tegen Yoel Romero, Paulo Costa, Marvin Vettori en nu Whittaker sinds hij kampioen werd in 2019. Voor Adesanya was dit zijn vierde titel verdediging. Het enige verlies in zijn carrière kwam in een licht zwaargewicht titelgevecht in maart 2021 tegen de toenmalige kampioen Jan Blachowicz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws