Underdog Levi Minkenberg claimt Europese titel tijdens ' King of The Ring' 8-mans toernooi Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Underdog Levi Minkenberg claimt Europese titel tijdens ' King of The Ring' 8-mans toernooi

Underdog Levi Minkenberg claimt Europese titel tijdens ' King of The Ring' 8-mans toernooi

Levi Minkenberg kwam gisteravond als winnaar uit de bus tijdens het 'King of The Ring' toernooi plaats in Arnhem, waar 8 prof vechters mochten strijden om de Europese titel en een verdeelde €20.000-, prijzenpot.

Met twee A-klasse partijen aan ervaring was Levi Minkenberg van Team Heatubun/Feel Healthy toch wel de underdog van dit kickbokstoernooi. Nadat de loting op dezelfde avond bekend was geworden kon het spannende toernooi eindelijk van start.

Minkenberg stond in de kwartfinale tegenover Alaa Mansour, waar hij de eerste ronde nog verloor. Maar vanaf de tweede ronde draaide hij de rollen om, bewerkte zijn tegenstander met stoot en traptechnieken. In de derde ronde sloeg Minkenberg hem met een zuivere linkerhoek KO naar het canvas en stoomde door naar de halve finale.

Minkenberg bracht tegenstander flinke schade toe 

In de halve finale stond Minkenberg tegenover Jousef Moujahid, die eerder in de kwartfinale had gewonnen van Angaar Afghan. Hoewel beide vechters hun karakter lieten zien, bezorgde Minkenberg zijn tegenstander de meeste schade. Uiteindelijk was de impact te groot en met een mooie rechter highkick bracht hij Jousef naar het canvas.

De finale bracht Minkenberg tegenover Karim El Amri. Ronde 1 startte El Amru explosief, maar Minkenberg incasseerde en scoorde terug. Na een peptalk in de rust zagen de fans een andere wedstrijd in de tweede en derde ronde. El Amri kreeg bijna acht tellen toegewezen, maar wist deze nog net te ontlopen. Echter kreeg Minkenberg de winst toegewezen.

Met het winnen van het toernooi kroonde Minkenberg zich tot Europees Kampioen en 'King of The Ring' 2023. Het record van de kickbokser staat op 5-0, waarvan 2 KO's en 1 TKO. Op 10 Juni vecht hij in het thuisgala 'Fight Performance II' in Echt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws