K-1 World GP 2024: Glory concurrentie met meerdere zwaargewicht toernooien Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

K-1 World GP 2024: Glory concurrentie met meerdere zwaargewicht toernooien

K-1 World GP 2024: Glory concurrentie met meerdere zwaargewicht toernooien

K-1 ReBirth heeft de terugkeer van het legendarische acht-man zwaargewicht toernooi aangekondigd, met zes evenementen die leiden tot de grote finale in Tokyo in december, een eerbetoon aan de gouden era van K-1 zwaargewicht toernooien.

"Dit jaar markeert het 30-jarig jubileum van K-1 WGP en zijn wedergeboorte, kickboksen heeft een succesverhaal nodig en ik denk dat K-1 World GP 2024 dat zal leveren," zei Paul Hennessy, ISKA Directeur en President van ISKA Europa.

Kwalificatietoernooien gaan de wereld over

Paul Hennessy heeft de Noord-Amerikaanse en West-Europese kwalificatietoernooien georganiseerd in New York, VS, en Sicilië, Italië, samen met veteraanpromotors Lou Neglia en Bruno Botindari. Beide evenementen zullen worden gereguleerd door de ISKA. "Ik ben opgewonden om deel uit te maken van de K-1 World GP 2024; ik werk al sinds het begin samen met K-1, sinds ik Master Ishii ontmoette in 1993," deelde Hennessy mee.

Naast deze toernooien zullen de kwalificaties zich uitstrekken tot Oost-Europa in Bosnië, Zuid-Amerika in Brazilië, en Azië in Osaka, waarbij de winnaars van de kwalificatierondes een plek in de finale in Tokyo op 14 december bemachtigen.

Een nieuw hoofdstuk voor K-1 en kickboksen

De K-1 World GP 2024 belooft niet alleen een terugkeer naar de gloriedagen van het kickboksen, maar ook een nieuw hoofdstuk waarin nieuwe legendes geboren zullen worden. Met deze stap lijkt K-1 de concurrentie aan te gaan met Glory Kickboxing die dit jaar maar met 1 zwaargewicht toernooi komen.

Met de organisatie van kwalificatietoernooien over de hele wereld benadrukt K-1 ReBirth zijn toewijding aan het globaliseren van de sport en het bieden van een platform voor zwaargewicht vechters om te schitteren op het wereldtoneel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws