Glory werkt aan snelle rematch Maslobojev tegen Abena! 'Wij zijn geen artsen' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Glory werkt aan snelle rematch Maslobojev tegen Abena! 'Wij zijn geen artsen'

Glory werkt aan snelle rematch Maslobojev tegen Abena! 'Wij zijn geen artsen'

Sergej Maslobojev verloor afgelopen weekend zijn Glory titel aan Donegi Abena doordat de ringarts het gevecht stopte. Dit veroorzaakte flink wat commotie.

De voormalige kampioen Maslobojev liep een snee op aan zijn scheenbeen in het gevecht tegen Abena. Een blessure die de Litouwer al eerder opliep in 2022 in zijn gevecht tegen Tarik Khbabez. Dat gevecht mocht doorgaan in tegenstelling tot de wedstrijd met Abena.

Maslobojev deed zijn beklag op social media en poste een video waarin hij aangeeft zich 'berooft' te voelen van zijn Glory lichtzwaargewicht titel door de beslissing van de ringarts. Glory stuurde onze redactie een reactie op de situatie en zegt aan een rematch te werken.

Sommige artsen zijn strenger dan andere

"Als er een aanklacht is ingediend, gebeurt dat via de federatie, niet bij GLORY omdat wij geen invloed hebben op jury- of medische beslissingen", verklaart de kickboks organisatie. "Onze dokters zijn officieel gelicenseerd. Medische beslissingen zijn altijd afhankelijk van een onafhankelijke dokter, maar ze kunnen subjectief overkomen."

"Sommige artsen zijn strenger dan andere. Net als verschillende huisartsen of in ziekenhuizen. De andere artsen uit ons medische team waren het eens met het besluit van de desbetreffende ringarts van dit gevecht. Echter hebben we in het kickboksen ook wel eens ergere blessures gezien", vervolgd de verklaring.

Zo snel mogelijk een rematch tussen Maslobojev en Abena organiseren

"Wij zijn geen dokters en daarom is het voor ons ook lastig om hierover te oordelen. Als er medische beslissingen genomen worden, gaan wij daar niet tegenin. Dat zou uiterst onverantwoordelijk zijn. Wij vertrouwen op het oordeel van de experts die we op dit gebied inhuren."

"Desondanks begrijpen we de frustratie van Sergej Maslobojev. En daarom zijn we momenteel aan het bespreken of we zo snel mogelijk een rematch kunnen organiseren", aldus Glory.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws