Ex-UFC Vechters krijgen 335 miljoen! Moederbedrijf tikt mega bedrag af Nieuws
Nieuws

Ex-UFC Vechters krijgen 335 miljoen! Moederbedrijf tikt mega bedrag af

Ex-UFC Vechters krijgen 335 miljoen! Moederbedrijf tikt mega bedrag af

Het grote bedrijf achter UFC, TKO Group Holdings, heeft aangekondigd dat ze een enorme schikking van 335 miljoen dollar hebben getroffen om een einde te maken aan twee grote rechtszaken. Deze rechtszaken waren aangespannen door voormalige vechters die vonden dat ze niet eerlijk behandeld waren.

Deze juridische problemen, die al jaren aan de gang waren, begonnen toen Zuffa, het bedrijf dat UFC eerst bezat, beschuldigd werd van oneerlijke praktijken. Alle beschuldigingen werden uiteindelijk samengevoegd in één grote zaak, en later kwam er nog een andere zaak bij.

Akkoord bereikt

Op 13 maart 2024 kwam TKO Group tot een overeenkomst om alle problemen uit de weg te ruimen door 335 miljoen dollar te betalen. Dit bedrag wordt over een bepaalde tijd in delen betaald. Deze overeenkomst laat zien dat TKO er alles aan doet om deze zaken netjes af te handelen. Ze hopen dat alles officieel wordt gemaakt met goedkeuring van de rechter, en ze denken dat deze deal uiteindelijk ook fiscaal voordeel kan opleveren.

“We zijn blij dat we dit hebben kunnen regelen en zo een einde kunnen maken aan de rechtszaken. Dit is goed voor iedereen,” zei een woordvoerder van UFC. “De details van de schikking moeten nog goedgekeurd worden door de rechter.”

Waar ging het over?

In het hart van deze rechtszaken stonden klachten dat Zuffa niet eerlijk was tegenover de UFC-vechters en andere organisaties. Beroemde vechters zoals Cung Le en Jon Fitch waren enkele van de mensen die hier tegenin gingen. Later sloten meer vechters zich aan met vergelijkbare klachten over oneerlijke behandeling binnen UFC.

TKO Group, het bedrijf dat ontstaan is uit de fusie van UFC en WWE, speelt nu een grote rol in de wereld van sportentertainment. Dit bedrijf probeert sport en vermaak op een eerlijke manier te brengen.

Tegelijkertijd heeft TKO laten weten dat ze ook een andere rechtszaak hebben afgehandeld waarbij ze 20 miljoen dollar betaalden. Deze zaak ging over WWE die volgens de aanklagers niet eerlijk speelde met een ander bedrijf.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws