Glory onthult waarom Jamal Ben Saddik mist in Grand Prix Line-up: 'Toekomst onzeker' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Glory onthult waarom Jamal Ben Saddik mist in Grand Prix Line-up: 'Toekomst onzeker'

Glory onthult waarom Jamal Ben Saddik mist in Grand Prix Line-up: 'Toekomst onzeker'

Na de bekendmaking van de acht deelnemers aan de Grand Prix van Glory, rees bij veel fans de vraag waarom Jamal Ben Saddik, winnaar van het enige 8-mans zwaargewicht toernooi dat Glory ooit organiseerde, niet deelneemt. Fans zagen hem als een favoriet voor de aankomende Grand Prix.

Naar aanleiding hiervan deed social media platform Main Event NL navraag bij Glory. Volgens de persvoorlichter van Glory zijn de zes plekken voor de Grand Prix eerlijk ingevuld via kwalificatiewedstrijden. "Alleen Nordine Mahieddine raakte geblesseerd, waarna Nabil Khachab de kans kreeg zich te kwalificeren. We hebben onze wereldranglijst als basis gebruikt voor de selectie," legt de voorlichter uit.

De reden achter Ben Saddik's afwezigheid

Jamal Ben Saddik is niet meer opgenomen in de ranglijsten van Glory na een positieve dopingtest op 20 augustus 2022, waardoor hij uitgesloten werd van deelname. Voor de twee wildcards die nog beschikbaar waren, koos Glory voor Antonio Plazibat en Rico Verhoeven, de nummers 1 en 2 op de GLORY Heavyweight ranglijst.

"Het leek ons logisch en eerlijk om deze wildcards aan hen te geven," aldus de persvoorlichter.

Toekomst van Jamal Ben Saddik bij Glory onzeker

Ondanks zijn afwezigheid in de Grand Prix, gaf Jamal Ben Saddik aan nog steeds onder contract te staan bij Glory. Over de toekomst van Jamal binnen Glory zegt de organisatie in gesprek te zijn. "Zodra we meer duidelijkheid hebben over zijn toekomst, zullen we die informatie zelf naar buiten brengen," verklaart Glory.

Dit suggereert dat er nog gesprekken gaande zijn over de rol van Ben Saddik in toekomstige evenementen van de organisatie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws