Glory Kickboksers na de Ramadan extra sterk terug: 'Afzien maar groeien' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Glory Kickboksers na de Ramadan extra sterk terug: 'Afzien maar groeien'

Glory Kickboksers na de Ramadan extra sterk terug: 'Afzien maar groeien'

Serkan Ozcaglayan en Mo Amine uit het rooster van Glory Kickboxing zijn enkele van de vele vechters die aan de Ramadan doen. Het is zwaar maar te doen zeggen de topsporters.

De Ramadan, de heilige maand van vasten in de islam, is een periode van geestelijke en fysieke inspanning. Voor topsporters zoals Serkan Ozcaglayan en Mo Amine van Glory Kickboxing is het combineren van de Ramadan met hun intense trainingsschema's een extra uitdaging.

Discipline en doorzettingsvermogen

"Ik weet zeker dat ik hier weer sterker uit kom," zegt Ozcaglayan. De discipline en doorzettingsvermogen die vereist zijn om te vasten tijdens de Ramadan komen overeen met de waarden die essentieel zijn in de topsport.

Ozcaglayan traint met andere vechters die ook aan de Ramadan doen. "Die begrijpen het, we eten en drinken niet ook niet als wij sporten," legt hij uit. Deze onderlinge steun en begrip creëren een speciale band en motivatie.

Ramadan geen hindernis maar kans

Wereldwijd nemen veel islamitische atleten een pauze van de competitie tijdens de Ramadan. Echter, Ozcaglayan en Amine zien de Ramadan niet als een hindernis, maar als een kans om te groeien in discipline en mentale kracht.

Na de Ramadan keren Ozcaglayan en Amine terug in de ring. Ozcaglayan tijdens Glory 92 in Rotterdam en Amine bij Glory 91 in Parijs. Hun gevechten beloven spectaculair te worden, gekenmerkt door de extra motivatie en kracht die ze tijdens de Ramadan hebben opgedaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws