UFC Ster kiest geloof boven gevecht! 'Eerst Ramadan daarna vecht ik tegen iedereen' MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC Ster kiest geloof boven gevecht! 'Eerst Ramadan daarna vecht ik tegen iedereen'

UFC Ster kiest geloof boven gevecht! 'Eerst Ramadan daarna vecht ik tegen iedereen'

Khamzat Chimaev, een ongeslagen vechter in zowel de weltergewicht als middengewicht divisie van de UFC, heeft zijn zinnen gezet op een gevecht in Saudi-Arabië. Na zijn recente overwinning op voormalig weltergewichtkampioen Kamaru Usman bij UFC 294 in oktober, kijkt Chimaev uit naar zijn volgende uitdaging.

De UFC heeft een evenement aangekondigd in Riyad op 22 juni, en Chimaev heeft in een interview met FCR MMA aangegeven dat hij graag daar wil vechten. Hij zei: “In de zomer, denk ik, in de zomer, zijn we terug. Ik wil vechten in Saudi-Arabië, maar ik denk niet dat iemand daar tegen mij wil vechten. We zullen zien wat er gaat gebeuren, dus ik wacht gewoon op iets.”

Reden voor afwijzing UFC 300

Voorafgaand aan de aankondiging van het lichtzwaargewicht titelgevecht tussen kampioen Alex Pereira en Jamahal Hill als het hoofdevenement van UFC 300, was de organisatie op zoek naar een headliner. UFC CEO Dana White onthulde dat weltergewicht kampioen Leon Edwards akkoord ging met elk gevechtsaanbod, inclusief een mogelijk gevecht tegen Chimaev.

Chimaev legt uit waarom hij het aanbod voor een gevecht op 13 april afsloeg: “Ze wilden dat ik vocht bij (UFC) 300, maar ik zei dat het te korte tijd was voor (170 pond). Ik heb een beetje tijd nodig. (Het gevecht met Edwards) was niet 100 procent zeker, maar mijn manager zei misschien, misschien niet. Mijn broer zei tegen mij, ‘Niet in Ramadan.’ Na Ramadan nemen we wat tijd, een trainingskamp en dan vechten we tegen iedereen.”

Ramadan en de impact op training

Ramadan is een maand waarin praktiserende moslims vasten, zonder voedsel of water vanaf het eerste licht van de dageraad tot zonsondergang. Dit jaar begint Ramadan op 10 maart en eindigt op 9 april, slechts enkele dagen voor UFC 300.

Chimaev's beslissing om niet te vechten tijdens Ramadan en zijn voorkeur voor een gevecht in Saudi-Arabië na deze periode benadrukt zijn toewijding aan zowel zijn geloof als zijn sportcarrière.

2 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws