Glory kampioen Van Roosmalen stopt met kickboksen Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Glory kampioen Van Roosmalen stopt met kickboksen

Glory kampioen Van Roosmalen stopt met kickboksen

Robin Roosmalen keert niet meer terug naar de kickboksring. De 32-jarige die anderhalf jaar geleden zwaar gewond werd bij een auto-ongeluk en daarbij zijn zus verloor stopt definitief.

Als kickbokser was van Roosmalen een van de grootste talenten. Maar liefst zeven keer werd hij wereldkampioen in het kickboksen bij Glory. De afgelopen periode werkte van Roosmalen hard aan zijn herstel. Maar zegt nu niet meer op zijn oude niveau te kunnen terugkeren.

Door het tragische auto-ongeluk waarbij zijn zus Melissa helaas omkwam raakte van Roosmalen ernstig gewond en moest meerdere operaties ondergaan. Het ongeluk werd veroorzaakt door een vrachtwagen die op de vluchtstrook inreed op de auto van de kickbokser en zijn zus.

Bedankt

,De beslissing valt van Roosmalen zwaar; ,,Om deze pijnlijke maar realistische boodschap zo groots en eerlijk mogelijk met jullie te delen, zal me helpen dit hoofdstuk in mijn leven met vrede af te sluiten", schrijft Van Roosmalen op Instagram. ,,Bedankt voor de liefde en steun." (Lees verder onder video).

,,Zoals jullie allemaal weten, heb ik zowel mentaal als fysiek hard gewerkt om te herstellen. De afgelopen weken ben ik tot de conclusie gekomen dat ik niet meer terug zal komen op het niveau van voor het ongeluk. Normaal gesproken zou ik mijn ego laten winnen, maar ik weet hoe gevaarlijk deze sport is als je gezondheid niet is wat die moet zijn", aldus Van Roosmalen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws