'Vechten voorlopig over!' Robin van Roosmalen over sportcarrière
Home / Nieuws / ‘Vechten voorlopig over!’ Robin van Roosmalen over sportcarrière

‘Vechten voorlopig over!’ Robin van Roosmalen over sportcarrière

Robin van Roosmalen is een van de beste kickboksers uit ons land en voormalig Glory Kampioen. Echter maakte een vreselijk ongeluk waar de vechter zijn zus verloor abrupt een einde aan zijn sportcarrière.

Voor Robin en zijn zus Melissa sloeg het noodlot toe in januari dit jaar. Broer en zus strandde met pech op de snelweg en werden aangereden door een vrachtauto die over de vluchtstrook reed. Melissa verloor het leven en Robin onderging ettelijke operaties aan zijn ernstige verwondingen.

De dood van zijn zus had een grote impact, toch vecht Robin door en werkt aan zijn herstel, geen gemakkelijke en pijnlijke weg. Tijdens de uitzending van het praatprogramma HLF8 met Johnny de Mol sprak Robin over de weg die hij nu gaat. De topkickbokser wil zich toeleggen aan het werken met de jeugd waar hij zijn levenservaring goed in kan gebruiken.

Nooit opgeven

,,Ik volg nu een opleiding om jongeren die het lastig hebben te begeleiden en helpen. Vanuit mijn privé situatie kan hen ondersteunen”, zegt Robin die over zijn revalidatie proces zegt dat dit gepaard gaat met veel pijn. ,,De napijn is heftig, mijn spieren zijn verzwakt vooral rondom mijn bekken. “

Op de vraag of hij ooit wil zal vechten; ,,Om de competitie aan te gaan moet je topfit zijn, daar werk ik aan. Maar voorlopig kijk ik naar wedstrijden als fan, het blijft tenslotte sport”, aldus Robin. Bekijk bovenaan de uitzending met Robin van Roosmalen die ook werkt aan een boek over zijn leven.

Over Gerard Buddenberg

Bekijk ook

‘Dit gaat fout, Jake Paul gaat klappen krijgen’

Jake Paul gaat het zwaar krijgen in zijn aanstaande gevecht.

Covid-19! ‘Zo wordt je beter’ UFC baas White geeft tips

ana White, de grote baas van de MMA-vechtsport organisatie UFC testte positief op COVID-19

‘Ik wil Floyd!’ De La Hoya (48) daagt Mayweather uit

Oscar De La Hoya was van plan om dit jaar te vechten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page