'Vechten voorlopig over!' Robin van Roosmalen over sportcarrière Nieuws
Nieuws

'Vechten voorlopig over!' Robin van Roosmalen over sportcarrière

'Vechten voorlopig over!' Robin van Roosmalen over sportcarrière

Voor Robin en zijn zus Melissa sloeg het noodlot toe in januari dit jaar. Broer en zus strandde met pech op de snelweg en werden aangereden door een vrachtauto die over de vluchtstrook reed. Melissa verloor het leven en Robin onderging ettelijke operaties aan zijn ernstige verwondingen.

De dood van zijn zus had een grote impact, toch vecht Robin door en werkt aan zijn herstel, geen gemakkelijke en pijnlijke weg. Tijdens de uitzending van het praatprogramma HLF8 met Johnny de Mol sprak Robin over de weg die hij nu gaat. De topkickbokser wil zich toeleggen aan het werken met de jeugd waar hij zijn levenservaring goed in kan gebruiken.

Nooit opgeven

,,Ik volg nu een opleiding om jongeren die het lastig hebben te begeleiden en helpen. Vanuit mijn privé situatie kan hen ondersteunen", zegt Robin die over zijn revalidatie proces zegt dat dit gepaard gaat met veel pijn. ,,De napijn is heftig, mijn spieren zijn verzwakt vooral rondom mijn bekken. "

Op de vraag of hij ooit wil zal vechten; ,,Om de competitie aan te gaan moet je topfit zijn, daar werk ik aan. Maar voorlopig kijk ik naar wedstrijden als fan, het blijft tenslotte sport", aldus Robin. Bekijk bovenaan de uitzending met Robin van Roosmalen die ook werkt aan een boek over zijn leven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws