Pleuni Cornelisse pakt goud bij Grand Prix, Emiel Jaring plaatst zich vijfde Judo Nieuws
Judo Nieuws

Pleuni Cornelisse pakt goud bij Grand Prix, Emiel Jaring plaatst zich vijfde

Pleuni Cornelisse heeft op de eerste dag van de Grand Prix in Oostenrijk de gouden plak veroverd. In de categorie -57 kilogram kende zij een sterk toernooi.

Na een ippon in de eerste ronde en waza-ari in de tweede, volgde een diskwalificatie in de kwartfinale en de halve finale won ze met een ippon.

In de finale was het een gelijk opgaande strijd, maar Judoka Cornelisse wist uiteindelijk haar tegenstander met een beenworp op haar zij te krijgen en behaalde een waza-ari, die ze tot het einde wist vast te houden.

Emiel Jaring werd in de categorie -60 kilogram na een sterk toernooi uiteindelijk vijfde. Amber Gersjes (-48 kg), Naomi van Krevel (-52 kg) en Shannon van de Meeberg (-57 kg) waren ook van de partij, maar konden geen prijzen pakken.