'Dubieuze straf!' Judoka Van der Kolk grijpt naast medaille Judo Nieuws
Judo Nieuws

'Dubieuze straf!' Judoka Van der Kolk grijpt naast medaille

'Dubieuze straf!' Judoka Van der Kolk grijpt naast medaille

Yannick Van der Kolk greep afgelopen weekend naast het ere-metaal tijdens de wereldcup in Warschau, Polen. De Nederlander kreeg een dubieuze straf voor het niet reglementair losmaken van zijn pakking.

Twee weken geleden haalde Van der Kolk nog zilver binnen in Sarajevo. Op de wereldcup in Warschau liep het anders. Na de eerste ronde over te hebben geslagen als geplaatste Judoka, versloeg de Nederlander de Duitser Tom Moritz.

Gevolgd met een winst op de Spanjaard Daniel Segado Fernandez met een ippon (vol punt). In de kwartfinale ging het mis tegen de Pool Wiktor Mrowczynski. Zowel Van der Kolk als de Pool begonnen beiden met twee straffen aan de herkansing in de klasse -73 kg.

Dubieus besluit

In de herkansing betekent iedere straf of score direct het einde van de wedstrijd. Daar liep de Nederlander tegenaan en kreeg een "dubieuze" derde straf. Vanwege het niet reglementair losmaken van zijn pakking. De Pool profiteerde hiervan en kreeg het thuisvoordeel. Het team van de Nederlander betwist de juistheid van de straf.

De volgende herkansing verloor Van der Kolk ook nog eens waardoor hij naast een bronzen medaille greep. De jongere broer van Van der Kolk, Dylan won zijn eerste twee partijen in de klasse -66 kg. De Fransman Reda Seddouki bleek echter in de derde ronde te sterk.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws