Algerijnse judoka weigert Israëlische tegenstander,  zegt Olympische Spelen af Judo Nieuws
Judo Nieuws

Algerijnse judoka weigert Israëlische tegenstander, zegt Olympische Spelen af

Algerijnse judoka weigert Israëlische tegenstander,  zegt Olympische Spelen af
Algerijnse judoka weigert Israëlische tegenstander,  zegt Olympische Spelen af

Fethi Nourine zou het waarschijnlijk opnemen tegen de Israëlische Tohar Butbul in de 73 kg-race voor mannen. Volgens CNN heeft Fethi Nourine, een judoka die Algerije vertegenwoordigt op de Olympische Spelen in Tokio, zich teruggetrokken uit de competitie om de Israëlische atleet Tohar Butbul te vermijden.

Nourine zou het opnemen tegen Mohamed Abdalrasool uit Soedan in ronde 64 van de 73 kg-wedstrijd. Als hij Abdalrasool had verslagen, had hij als volgende tegen Butbul gestaan. Nourine sprak met de Algerijnse outlet Echourouk TV over zijn beslissing om zichzelf uit de competitie te verwijderen.

Onwettig land

“Ik besloot me terug te trekken uit overtuiging, omdat dit het minste is dat we de Palestijnse zaak kunnen bieden. Dit is mijn plicht. Mijn doel bij het terugtrekken is om de hele wereld een bericht te sturen dat Israël een bezetter is, een wetteloos land, een land zonder vlag.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws