Zal Glory Kickboxing het succes van de K-1 evenaren? 'Deze legendes plaveiden de weg' Columns
Columns

Zal Glory Kickboxing het succes van de K-1 evenaren? 'Deze legendes plaveiden de weg'

Zal Glory Kickboxing het succes van de K-1 evenaren? 'Deze legendes plaveiden de weg'

Ernesto Hoost, Peter Aerts, Remy Bonjasky en Semmy Schilt zijn enkele van de meest succesvolle Nederlandse kickboksers in de geschiedenis van de K-1. Deze vechters hebben verschillende K-1 World Grand Prix-titels gewonnen en worden beschouwd als enkele van de grootste namen in de geschiedenis van de K-1.

Glory Kickboxing komt dit jaar met de Grand Prix een acht man toernooi waar kickboksers zullen strijden in een toernooi naar voorbeeld van de K-1 in Japan. De zwaargewichten zullen in december de finale vechten met een prijzen pot van €500.000. De eerste kwalificatiewedstrijd voor de GLORY Grand Prix van 2023 is een vierman zwaargewicht toernooi dat 29 april plaatsvindt op GLORY 85.

Ernesto Hoost, Peter Aerts, Remy Bonjasky en Semmy Schilt

De verwachtingen zijn hoog want de diehard fans hopen taferelen te zien zoals de oude K-1. Het is dus niet nieuw maar zeker een nieuwe boost voor het kickboksen. Nederlandse kickboksers hebben altijd opmerkelijke prestaties geleverd in de K-1. Tussen 1993 en 2010 wonnen Nederlandse vechters maar liefst 14 K-1 World Grand Prix titels, wat meer is dan enig ander land.

Er zijn verschillende redenen waarom Nederlandse kickboksers zo succesvol zijn in de K-1. Allereerst heeft Nederland een lange traditie van kickboksen en Muay Thai, wat betekent dat er veel ervaren trainers en vechters zijn die zich hebben gespecialiseerd in deze vechtsporten. Een stokje welke Glory nu hoopt over te nemen. Er was overigens ook een K-2, een subversie van de K-1.

Dutch Kickboxing

Daarnaast heeft Nederland een unieke stijl van kickboksen ontwikkeld die bekend staat als Dutch Kickboxing, die zich kenmerkt door zijn agressiviteit en combinaties van stoten en trappen. Dit past goed bij de K-1-regels, waarbij vechters punten scoren door hun tegenstander met verschillende technieken te raken.

Bovendien hebben Nederlandse kickboksers een reputatie opgebouwd voor hun harde trainingsregime en hun professionele houding ten opzichte van de sport. Veel van hen zijn naar Thailand gereisd om te trainen en zich verder te ontwikkelen in Muay Thai, wat hen een extra voordeel geeft in de K-1 stijl van vechten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws