Waarom Rico Verhoeven goed is voor het kickboksen! Columns
Columns

Waarom Rico Verhoeven goed is voor het kickboksen!

Waarom Rico Verhoeven goed is voor het kickboksen!

Kickboksen zit in de lift in Nederland, nu nog even iedereen de gezichten dezelfde kant op!

Dat kickboksen een razendsnelle opmars maakt in positieve zin binnen Nederland is zelfs de internationale media niet ontgaan. Dat Glory Wereldkampioen Rico Verhoeven gezien wordt als de ambassadeur, en het gezicht van het kickboksen binnen Nederland moet een echte vechtsport fan toch een goed gevoel geven. Ook in het buitenland waar kickboksen en vechtsport algemeen gezien wordt als een normale sport (vooral in Aziatische landen), en er geen zweem van kritiek omheen hangt, is Verhoeven razend populair.

Foto: Glory
Foto: Glory

Waarom wordt je als Nederlandse topatleet dan neergesabeld?

Als dan toch sport verbroedert, hoe kan het dan zijn dat binnen Nederland een sport als kickboksen nog steeds zwaar bekritiseert wordt? En topsporters zoals Rico Verhoeven, een Nieky Holzken etc, of de organisaties die de sport in het voetlicht brengen soms zwaar onder vuur liggen? Lijkt wel typisch Nederlands? Wat is er mis dat een Rico Verhoeven zo populair is, dat de man een eigen geuren of ondergoed lijn heeft, acteer ambities heeft etc, maar dat mag dan weer niet. Typisch Hollands, terwijl in het buitenland juist dit soort zaken wordt gestimuleerd, en waarom ook niet. Wat verschilt een top atleet als Verhoeven van een Cristiano Ronaldo? Of enige ander internationaal atleet, niets toch?

Verleden geen graad meter voor de toekomst

Natuurlijk zijn er in het verleden veel uitwassen geweest in de vechtsport, en hing er om het kickboksen een aantrekkingskracht voor bepaalde types, dat destijds vechtsporters in de problemen kwamen door de verkeerde keuzes, zegt niet dat een sport als geheel gestigmatiseerd mag worden. Het verleden ligt immers achter ons, daar verander je niks aan, wel aan de toekomst, en die is aan een ieder die positief wil bijdragen aan in dit geval het kickboksen en andere vechtsporten. En laten wij eerlijk zijn, ga eens bij andere sporten kijken, ook daar vindt je lieden die zich naast de sport met andere zaken bezig houden die imago schadend kunnen zijn. Vooruit dus niet meer omkijken. Ook de komst van de Vechtsport Autoriteit kan gezien worden als een serieuze stap voorwaarts, en erkenning binnen Nederland!

Laat toch vallen die verschillen, stop de haat, sport verbroederd

Maar nog even terug waar dit artikel over begon, Rico Verhoeven en zijn functie voor het kickboksen. Zijn laatst partij tegen Jamal Ben Saddik werd door sommige gezien als een strijd tussen ras of geloof. De vechters zelf hadden hier niet om gevraagd, of zelfs maar naar gehint, sterker nog geen onvertogen woord was er gevallen dat zelf maar zoiets zou indiceren. Dat in de aanloop zaken gebeuren op pers conferenties en staredowns hoort bij deze sport, maar enig raciaal of zelfs een verwijzing naar en geloof was niet aan de orde. Gewoon twee atleten die elkaar in aanloop van de partij confronteerden, en laten wij eerlijk zijn dat willen fans ook zien.Dat iedere fan zijn eigen voorkeur heeft mag natuurlijk, maar moet men dan op vooral social media mensen zo neerhalen? Stop de haat, zie de kern, het is sport en daar zijn nu eenmaal winnaars en verliezers. En verliest men zichzelf niet als men zich verlaagd tot keyboard held, en maar allerlei haatzaaiende zaken te uiten.

Jongeren hebben voorbeelden nodig in de sport

Dat jongeren voorbeelden nodig hebben om in een sport geïnteresseerd te raken zoals kickboksen, en zo te zorgen dat een sport voortleeft is geen abracadabra. Dat kampioenen stimuleren, en door de jeugd gezien worden als helden is alleen maar toe te juichten. En dat men dan naast een sport carrière andere zaken doet in positieve zin, geeft alleen maar aan dat dit deuren opent naar meer. Dus steun onze top vechtsporters, in plaats van hen te proberen terug te schoppen in een verdomhoekje, we zijn op de goede weg, nu nog even alle gezichten dezelfde kant op. OSU!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws