Home / Columns / TRAINEN OP 1.5 METER EN GEEN CONTACT: wel 5.000 man op de dam?

TRAINEN OP 1.5 METER EN GEEN CONTACT: wel 5.000 man op de dam?

Ik snap er geen flikker meer van. Op de sportschool moet je op 1.5 meter trainen. Publiek mag niet in een stadion naar een wedstrijd kijken. Demonstreren met 5.000 man op de Dam mag wel.

Waar gaan we heen in Nederland? Waar is die coronamaatregel als je hem nodig hebt? Het is om gek van te worden. Sporten mag niet van dichtbij maar moet op 1.5 meter afstand want je zou maar iemand besmetten, of besmet worden.

Je haren gaan omhoog als je dan de beelden ziet van de Dam in Amsterdam op zondag. 5.000 man die neus aan neus staan te demonstreren. Een burgemeester van Amsterdam die lijdzaam toeziet en niet ingrijpt. Zijn we dan voor de gek gehouden?

We zijn er in getrapt

Op social media ontplofte een bericht dat mensen in een cafe in Brabant polonaise liepen omdat hun kroeg weer open mag. “Geef ze een boete, dit kan toch niet,” was een van de reacties. Maar wie geeft die 5.000 man in Amsterdam een boete? Nou niemand.

De tranen schieten mij in de ogen als ik nog aan die ondernemers denk die nu failliet zijn. Weken hebben wij moeten wachten om te sporten en dan nog onder strikte regels. Hou toch op, moeten we ons daar nu echt aan gaan houden? Als 5.000 man mogen demonstreren dan mogen wij zoals vanouds weer sporten. Of ben ik nou gek?

Schiet mij maar in de feestverlichting, want ik ben het effe kwijt.

H. Plettevlet

Bekijk ook

Conor McGregors eerste tweet ooit naar UFC baas Dana White

De eerste tweet van Conor McGregor die naar Dana White is gestuurd, is online opgedoken ...

TOP PROMOTOR BAS BOON: ‘GLORY Kickboxing is een blijvertje’

Bas Boon (midden) Vorige week bracht de Nederlandse journalist Giovanni Tjin het verhaal dat GLORY ...

WRAAK GEVECHT: Katie Taylor vs Delfine Persoon definitief

Het ziet er naar uit dat de Belgische Delfine Persoon haar kans op wraak krijgt ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page