Op trainingsweekend naar Spanje, hoe leuk is dat? Columns
Columns

Op trainingsweekend naar Spanje, hoe leuk is dat?

Op trainingsweekend naar Spanje, hoe leuk is dat?

Afgelopen vrijdagochtend, 15 september 2017, vertrokken 26 kickboksers van de Zoetermeerse dojo Sakura naar Altea om daar het weekend te trainen onder Spaanse topvechters en trainers.

Op trainingsweekend naar Spanje, hoe leuk is dat?

Na aankomst op Alicante airport werd de gang naar het hotel ingezet, gelegen in het kustplaatsje Albir. Albir dat naast Altea ligt verwelkomt in de streek (Denia –Benidorm, Costa Blanca) jaarlijks miljoenen toeristen maar ook veel Europeanen die over een 2e woning in Spanje beschikken. In Albir is ook Fightclub Albir gevestigd. Deze sportschool staat onder leiding van de Spaanse kampioen Victor “The Viking” Monfort. Victor, uitkomend voor Sakura, treedt 28 oktober a.s. aan tegen Serginio Kanters op de 16e editie van het Bari Gala in Noordwijkerhout. Dit belooft een knaller van een partij te worden.

De Zoetermeerse kickboksers zijn getrakteerd op een “old skool” K1 training van de Spaanse Victor. Naast afzien was het ook zichtbaar genieten deze avond.

Zaterdagochtend waren ze te gast in La Nucia bij meervoudig Spaans, Europees en Wereldkampioene Eva Maria Naranjo. Eva die momenteel ongeslagen als profbokser (10-0-0, 3 ko’s) afstevent op een kans op de Europees of Wereldtitel had een pittige training in het traditionele Muay Thai voor de Zoetermeerders in petto. Ook dit was zichtbaar afzien maar ook genieten. En ondanks het taalverschil lijkt de communicatie in sport onderling geen enkel probleem. De dojo van Eva is gevestigd in Ciudad Deportiva Camilo Cano in La Nucia. Dit betreft het grootste Olympische sportcomplex van Europa. De wethouder van sport van La Nucia, de heer Sergio Villalba, kwam ook de sporters persoonlijk groeten en bedankte ze voor hun komst naar La Nucia en dit mooie Olympische sportcomplex.

Op trainingsweekend naar Spanje, hoe leuk is dat?

Training op de boulevard van Altea

Zondagochtend is het weekend afgesloten met een training op de boulevard van Altea onder de bezielende leiding van dojo eigenaar Raimond Honig. Bijzonder om te zien hoe passerend en omwonend publiek foto’s en video’s maakte. Na afloop hebben alle deelnemers nog heerlijk van de Spaanse gastvrijheid, eten en het heerlijke weer genoten.

De Altea Experience 2017 is een onvergetelijk weekend geworden voor de afgereisde kickboksers, maar niet minder voor Spaanse trainers en deelnemers. Voor komend jaar is nog niet bekend waar Sakura met (een deel) van haar leden naar toe vertrekt voor wederom een onvergetelijk trainingsweekend. Thailand Experience 2019 staat in ieder geval vast! Ook dat beloofd een onvergetelijke trip te gaan worden!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws