MOET JE LEZEN: Boek review Muaythai in vogelvlucht - Vechtsport Info
Home / Columns / MOET JE LEZEN: Boek review Muaythai in vogelvlucht

MOET JE LEZEN: Boek review Muaythai in vogelvlucht

Er is nogal wat onduidelijkheid over wat de vechtsport Muaythai nu daadwerkelijk inhoudt. Maar Muaythai is meer dan vechtsport alleen.

Het kickboksen is razend populair in Nederland, in Thailand waar Muaythai volkssport nummer één is voorziet deze ook in levensbehoeften. Wie kent de beelden niet van overvolle stadions met jonge maar ook oude Muaythai vechters. Kickboksen en Muaythai hebben raakvlakken maar zijn niet hetzelfde.

Muaythai legende Ramon Dekkers

De bekendste Nederlander die in het Muaythai grote successen behaalde is zonder twijfel de inmiddels op veel te jonge leeftijd overleden Ramon Dekkers. Hij maakte de sport tastbaar voor het Nederlandse publiek. Recentelijk verscheen het boek ‘Muaythai in vogelvlucht’ van de hand van Duran Ebren ook hier kreeg Dekkers een plek.

Ebren zelf is een ware pionier in het Muaythai en gediplomeerd trainer, naast zijn werk voor onder andere de Muaythai Organisatie Nederland (MON) en IFMA. Muaythai is meer dan alleen vechten, het heeft tradities en diepgang wat het meer maakt dan een simpele vechtsport.

Leest lekker vlot

Het boek Van de hand van Mike Tomale naar het idee van Duran Ebren, geeft een beeld hoe Muaythai verschilt van bijvoorbeeld kickboksen. In Muaythai in vogelvlucht wordt je meegenomen op een echte reis door het Muaythai landschap.

Muaythai in vogelvlucht is een echte ‘must read’ voor vechtsporters en overige geïnteresseerden. Het leest lekker vlot weg en is gelardeerd met foto’s ter verklaring van termen en oefeningen. Je mag deze dus echt niet missen. Wil je Muaythai in vogelvlucht verkrijgen klik dan hier om het te bestellen.

Bekijk ook

Bokswedstrijd Vyacheslav Datsik tegen Alexander Emelianenko

Bokswedstrijd tussen neonazi en veroordeelde verkrachter geboekt

Een Russische bokspromotor heeft een gevecht geboekt tussen de twee beruchte vechters.

UFC-vechter ontsnapt wederom aan de dood: ‘Bloedde bijna leeg’

Weer een bijna-doodervaring.

Beruchte T-34 slaat 2 dikzakken ‘KO’ in MMA-gevecht (video)

Daniyal Elbaev is gebouwd als een Russische Tank en daar heeft hij zijn bijnaam"T-34" aan te danken.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page