'Het kickboksen is terug, GLORY bedankt, we hebben het samen geflikt' - Vechtsport Info
Home / Columns / ‘Het kickboksen is terug, GLORY bedankt, we hebben het samen geflikt’

‘Het kickboksen is terug, GLORY bedankt, we hebben het samen geflikt’

Benjamin Adegbuyi (L) en Badr Hari tijdens hun gevecht

Afgelopen weekend maakten de kickboks fans de wedergeboorte mee van het kickboksen. Maar herrees de sport wel uit de as? Het was er nog, enkel ondergesneeuwd door negativiteit en een coronapandemie.

Afgelopen weekend was het dan zover. Het eerste grote kickboks evenement sinds de corona ook ons land trof werd georganiseerd. Er was flink wat commentaar op de vechtkaart die steeds leek te wisselen. Naast Badr Hari stonden er volgens critici, niet echt topnamen op het programma. toch was het een en al actie wat de fans te zien kregen.

We moeten vooruit

Het was een mix van oude en nieuwe gezichten. Van het voorprogramma tot de headliner tussen Badr Hari en Benjamin Adegbuyi harde gevechten. Natuurlijk is er altijd iets aan te merken maar de fans hebben genoten. En voor minder geld dan op de tribunes, lekker vanuit huis of andere locatie.

Levi Rigters wint het GLORY 4 man toernooi

Er zullen altijd negatievelingen zijn, zoals nu ook weer het geval was. Badr wordt met de grond gelijk gemaakt. Maar laten we niet vergeten wat hij voor de sport heeft gedaan en nog zal doen. Echter hoort dit bij sport. Je bent immers zo goed als je laatste wedstrijd.

Volgend jaar weer

In januari staat nog een GLORY event op het programma. Niemand minder dan Rico Verhoeven zal daar zijn wereldtitel verdedigen tegen Jamal Ben Saddik. Een echt wraak gevecht want het botert niet echt tussen beide vechters.

Fans zijn nu al opgewonden om te weten wie er nog meer zullen vechten. Nog meer talent en recent aangekochte topvechters? Een ding is zeker GLORY Kickboxing en de fans hebben er samen voor gezorgd dat het kickboksen terug is. Ook media dook er vol op dat heeft een groot stuk geholpen. Samen sterk voor de sport.

Column bijdrage: VI

Bekijk ook

‘Ik blijf zitten’! Boze Olympisch bokser protesteert tegen diskwalificatie

kwalificeerd in zijn kwartfinale op de Olympische Spelen in Tokio vanwege een opzettelijke kopstoot. De Franse superzwaargewicht bokser zat ongeveer een uur lang uit protest op het schort van de Olympische ring

UFC-vechter gepakt op cocaïnegebruik, schorsing wassen neus

Volgens de officiële verklaring van USADA is de straf met terugwerkende kracht

Rico en Alistair reageer! Waarom bellen jullie niet terug?

Rico Verhoeven en Alistair Overeem zijn sinds laatstgenoemde tekende bij Glory Kickboxing, regelmatig het onderwerp van gesprek.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page