GLORY KICKBOXING TV EVENTS: Noodplan voor de toekomst - Vechtsport Info
Home / Columns / GLORY KICKBOXING TV EVENTS: Noodplan voor de toekomst

GLORY KICKBOXING TV EVENTS: Noodplan voor de toekomst

GLORY KICKBOXING TV EVENTS: Noodplan voor de toekomst
Foto: Adres Jasso (Unsplash)

De toekomst van het kickboksen in Nederland lijkt aan een zijde draadje te hangen. Of komt GLORY Kickboxing met een noodplan?

Er wordt al weken gespeculeerd hoe het nu moet met het kickboksen. Met de onzekerheid omtrent de situatie van GLORY Kickboxing vraagt men zich af hoe het straks verder moet.

Wat er ook te gebeuren staat hoe de organisatie omgaat met crediteuren die niet betaald zijn, mag GLORY geprezen worden voor het positief positioneren van het kickboksen wereldwijd. Maar met de verkoop aan GSUKCO willen de fans nu dat er gas geven wordt.

Uit nood geboren

Echter blijft het nog steeds angstvallig stil vanuit de organisatie, slecht teken of komt er straks een konijn uit de hoed. Bronnen melden dat er achter de schermen gewerkt wordt aan een concept om de kickboks wedstrijden voorlopig alleen op tv en via internet te brengen.

Dit past geheel in de nieuwe wereld die de coronacrisis de burgers heeft opgelegd. Kickboks wedstrijden zonder publiek vanuit een studio. Het concept is inmiddels niet nieuw en de UFC scoort er hoge ogen mee. Maar kan dat ook?

Op naar 2021

Het antwoord moet haast wel “JA” zijn. Zover bekend zijn de contracten tussen GLORY en Talpa nog steeds van kracht. Er is heus wel een studio te vinden binnen het Imperium van John de Mol waar vanuit gevochten en uitgezonden kan worden. Een dergelijk noodplan zou een opmaat kunnen zijn naar 2021.

Van volgend jaar wordt verwacht dat er weer met veel publiek in een stadion of grote event hal kickboks wedstrijden mogen worden gehouden. Cor Hemmers voormalig notabele bij GLORY verklaarde in een interview dat er geen geld meer wordt verdiend bij de organisatie.

Geen geld?

Cijfers van onder andere social media inkomsten lijken het tegendeel te bewijzen. Maar kan GLORY dan wel overleven tot 2021 met alleen studio gevechten. Dat zou mogelijk moeten zijn met de nieuwe financiële injectie.

De vraag blijft, hoe houdt GLORY het spannend. Geruchten gaan dat een aantal vechters overweegt de organisatie te gaan verlaten. Deze worden behalve een troost brief niet echt op de hoogte gehouden van de toekomst plannen. Dus wie staat er straks tegenover wie.

In de regel zijn de grote namen bij een vechtsport organisatie de trekkers in de headliners. De voorprogramma’s waar het opkomende talent vecht boeit het publiek veelal niet echt.

COLUMN BIJDRAGE: P. Moeskroen

Bekijk ook

Welterusten! Boksdebutant scoort ‘KO’ van het jaar (video)

Antoine Cobb scoorde in zijn eerste prof bokswedstrijd een dikke knock-out.

Tyson Fury’s volgende gevecht in de maak! ‘In maart de ring in’

Eerder deze maand heeft de Brit met succes zijn titel verdedigd tegen Deontay Wilder in hun derde ontmoeting.

UFC-ster McGregor! ‘Probleem is op te lossen’

De vechter heeft niet allen verstand van knokken

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page