Dit zijn de rijkste sporters van de laatste jaren – Vechtsport Info
Home / Columns / Dit zijn de rijkste sporters van de laatste jaren

Dit zijn de rijkste sporters van de laatste jaren

Dat de absolute topsporters van de wereld jaarlijks tientallen miljoenen verdienen met hun sport is wel bekend. Maar wie is nou de rijkste sporter ter wereld? We beschrijven zeven van de rijkste sporters van het moment, met hun verdiende geld in 2019. We spreken over drie vechtsporters, twee voetballers, een basketballer en een tennisser.

1.   Cristiano Ronaldo

Eén van de rijkste sporters ter wereld is Cristiano Ronaldo, de voetballer die momenteel bij Juventus in Italië strijdt voor zijn kansen op de titel in the Champions League. Ronaldo is nog altijd een doelpuntenmachine en scoort in de Seria A dan ook aan de lopende band.

Eigenlijk heeft Cristiano Ronaldo maar in één ding pech en dat is dat hij in hetzelfde tijdperk leeft als Lionel Messi. Maar wie weet? Misschien drijft juist Messi hem wel tot ongekende hoogtes. 

Aan inkomsten heeft Ronaldo ook niet te klagen. Hij verdient rond de 100 miljoen euro per jaar en mocht zich daardoor vorig jaar de eerste voetbalmiljardair ooit noemen. Behalve meer dan een half miljard aan salaris, verdiende Ronaldo ook honderden miljoenen euro’s aan deals met onder meer Armani, Herbal Life en Toyota.

2.   Lionel Messi

De tweede sporter die we beschrijven is Lionel Messi, ook een voetballer. De aanvaller die al zijn hele leven bij FC Barcelona speelt en werd na Ronaldo de tweede voetbal miljardair. De enige reden dat hij later was, is eigenlijk dat hij drie jaar jonger is dan Ronaldo, want jaarlijks verdiende hij meer dan zijn eeuwige rivaal. 

Jaarlijks strijkt Messi, die door velen gezien wordt als de beste voetballer ooit, meer dan 100 miljoen dollar op. Hij bereikte daarmee een paar manden later dan Ronaldo alsnog de mijlpaal van een miljard dollar aan inkomsten over de afgelopen vijftien jaar.

Messi verdiende net als Ronaldo vooral veel geld aan salaris, maar ook over sponsordeals heeft de Argentijn niet te klagen. Onder meer Adidas, Pepsi, Gatorade en Huawei betaalden Messi royaal voor zijn deelname aan de reclames.

3.   Lebron James

De eerste niet-voetballer in deze lijst is Lebron James. De basketballer, die dit jaar de titel wist te pakken met zijn club LA Lakers, is al jarenlang één van de best betaalde sporters ter wereld

Jaarlijks verdient hij zo’n 75 miljoen euro, ook door een geweldig contract van ruim 35 miljoen. Daarnaast verdient hij datzelfde bedrag nogmaals door sponsordeals met onder meer Nike en Coca Cola. 

4.   Roger Federer

De eerste niet teamsporter in de lijst is ook een van de sport miljardairs die de wereld rijk is. De Zwitserse tennisser verdiende in totaal ‘slechts’ 130 miljoen dollar aan prijzengeld, maar wist door sponsordeals nog eens 900 miljoen te verdienen. Een duizelingwekkend bedrag, wat hem de vierde sport miljardair maakte na Michael Jordan, Floyd Mayweather en Tiger Woods. De afgelopen jaren verdienden deze sporters echter niet meer zoveel door hun sport, waardoor we hen nu verder buiten beschouwing laten.

Grote sponsoren die al jarenlang zorgen voor de hoge inkomsten van Federer zijn natuurlijk de bekende merken als Rolex, Mercedes, Wilson en Rimowa. Ook Zwitserse bedrijven als Credit Swiss maken graag gebruik van hun grote sportheld.

5.   Conor McGregor

Dan zijn we eindelijk aangekomen bij de vechtsporters en de eerste die we beschrijven is de Ier Conor McGregor. De Mixed Martial Artist verdiende de afgelopen jaren honderden miljoenen dollars met zijn gevechten en aan sponsorinkomsten. 

Hij verdiende in 2019 zo’n 48 miljoen dollar, waarvan 32 miljoen voor het gevecht met Donald Cerrone en 16 miljoen aan sponsorinkomsten. In 2018 verdiende hij nog veel meer, toen hij het opnam tegen Floyd Mayweather en in de top vier van best betaalde sporters stond.

Als corona geen roet in het eten had gegooid zou de Ierse vechter het waarschijnlijk ook opnemen tegen Manny Pacquiao. Dat duel zou hem opnieuw tientallen miljoenen op moeten leveren. Volgens Mayweather zal het echter minder worden dan de 100 miljoen dollar die McGregor verdiende met het gevecht tegen hem.

6.   Tyson Fury

In 2019 was Fury de best betaalde vechtsporter ter wereld. Hij verdiende in dat jaar ongeveer 57 miljoen dollar. Vooral het gevecht met de later genoemde Deontay Wilder leverde Fury afgelopen jaar tientallen miljoenen euro’s op.

Komend jaar zal Fury minstens één keer tegen Joshua gaan boksen en ook die gevechten zullen hem richting de 100 miljoen euro op gaan leveren. Niet gek dus dat Fury in deze lijst staat als één van de best verdienende sporters van de laatste jaren. Hij tekende in 2018 nog een contract met Tv-zender ESPN voor ruim 90 miljoen euro.

7.   Anthony Joshua

Anthony Joshua is de grote concurrent van Fury en hij is een van de redenen waarom ze beiden zoveel verdienen. De bokspartijen tussen beide mannen zijn zo populair dat het ze tientallen miljoenen oplevert.

Anthony Joshua is de laatste jaren sowieso populair. UFC wilde hem in 2018 nog een mega-contract aanbieden van 500 miljoen dollar.

Naast zijn verdiensten uit het boksen verdient hij ook nog eens miljoenen uit sponsordeals met onder meer Lynx, Lucozade en Jaguar. 

Bekijk ook

BREAKING: Holyfield (58) maakt rentree tegen laatste tegenstander van Mike Tyson

Aanvankelijk zou Holyfield volgende maand tegen Mike Tyson vechten

Topvechter Silva over dood DMX: ‘ik ben er kapot van’

Anderson Silva, de UFC-legende raakte in de war na de dood van zijn vriend DMX

Viking scheids laat vechter vliegen door de UFC-kooi

Terwijl De Castro al buiten westen lag op het canvas en Danho leek de zaak verder af te willen maken

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page