Boksen is goed voor Parkinson patiënten! Nieuw onderzoekt toont voordelen aan Columns
Columns

Boksen is goed voor Parkinson patiënten! Nieuw onderzoekt toont voordelen aan

Boksen is goed voor Parkinson patiënten! Nieuw onderzoekt toont voordelen aan

Boksen zonder een tegenstander kan de kwaliteit van leven verbeteren voor mensen met de ziekte van Parkinson (PD).

Nieuw onderzoek laat zien dat boksen gezondheidsvoordelen aantoonde voor personen met PD, waaronder een afname van vermoeidheid en verbeteringen in de slaap. ECU onderzoekers vroegen 10 mensen met beginstadium van PD om drie uur per week aan boksen te doen, gedurende 15 weken.

In plaats van een tegenstander had de groep het op te nemen tegen de Fightmaster boxing unit, een commercieel verkrijgbaar apparaat met 11 gepolsterde stootdoelen bevestigd aan een standaard.

Boksen is goed voor Parkinson patiënten

Na de 15-wekenlange cursus verbeterden 9 personen hun score op de Unified Parkinson's Disease Rating Scale, een meetinstrument dat gebruikt om de progressie en ernst van PD te meten. Ook werd er een vermindering van vermoeidheid en verbeteringen in de slaap gemeten.

Group boxing heeft het voordeel dat oefening, cognitieve stimulatie en socialisatie combineert tot een enkele oefening. Dit eerste onderzoek heeft aangetoond dat boksen veilig en gewaardeerd wordt.

Het volgende is om de therapie-effectiviteit in een grotere groep mensen met diverse stadia van PD te testen. Boksen kan ook effectief zijn voor andere neurologische aandoeningen, zoals de ziekte van Huntington, multiple sclerose, beroerte en hersenletsel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws