Uitslag gevecht Usyk tegen Dubois moet herzien worden! 'VAR noodzaak in het boksen' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Uitslag gevecht Usyk tegen Dubois moet herzien worden! 'VAR noodzaak in het boksen'

Uitslag gevecht Usyk tegen Dubois moet herzien worden! 'VAR noodzaak in het boksen'

Oleksandr Usyk wist succesvol zijn WBC-, IBF- en WBA-zwaargewicht titels te behouden tegen Daniel Dubois in het Stadion Wroclaw in Polen afgelopen weekend. Maar het gevecht roept de noodzaak voor een VAR op.

Topbokser Derek Chisora pleit voor de invoering van Video Assistant Referee (VAR) technologie in het boksen. Usyk behield met succes zijn WBC, IBF en WBA zwaargewicht titels tegen Dubois in Polen, maar een omstreden lage stoot van Dubois leidde tot discussie. Chisora beweerde dat raciale aspecten en een overwegend wit publiek en scheidsrechters een invloed hadden op de uitkomst van de wedstrijd.

Bokser Daniel Dubois werd benadeeld door zijn huidskleur in wedstrijd tegen Usyk

Frank Warren, de promotor van Daniel Dubois, noemde de beslissing van de wedstrijd een beslissing in het voordeel van de thuisploeg'. Hij benadrukte dat Dubois werd benadeeld en riep op tot een directe rematch om 'gerechtigheid' te waarborgen. Warren wees op een vermeende 'thuisploeg'-vooringenomenheid voor Usyk, wat leidde tot een discussie over de uitslag.

De scheidsrechter Luis Pabon, die eerder betrokken was bij een vergelijkbare controversiële beslissing in de rematch tussen Usyk en Anthony Joshua, werd ook bekritiseerd voor zijn rol in de Dubois vs. Usyk-wedstrijd. Warren kondigde aan dat hij van plan is om in beroep te gaan tegen de beslissing en riep op tot een rematch om de kwestie op te helderen.

Diverse video's lijken aan te tonen dat Dubois geen stoot onder de gordel uitdeelde maar op de buikspieren van de Oekraïner. Hierdoor lijkt de discussie dat video systemen als een VAR nodig zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws