Jacht op Fury en Joshua geopend door gevaarlijke Rus: 'dreiging in zwaargewicht Boksen' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Jacht op Fury en Joshua geopend door gevaarlijke Rus: 'dreiging in zwaargewicht Boksen'

Jacht op Fury en Joshua geopend door gevaarlijke Rus: 'dreiging in zwaargewicht Boksen'

In de wereld van het zwaargewicht boksen dient zich een nieuwe uitdager aan die de gevestigde orde op zijn grondvesten doet trillen. Zijn naam is Arslanbek Makhmudov, een reusachtige vechter die al snel naam maakt binnen de top van de divisie.

Geklasseerd als nummer drie door de World Boxing Council, is Makhmudov niet tevreden met enkel een plek in de ranglijsten; hij heeft zijn zinnen gezet op de hoogste eer.

Riyadh als podium voor zwaargewicht glorie

De zwaargewicht divisie zal binnenkort het middelpunt zijn van een dubbele hoofdattractie in Riyadh, nog voor de kerstperiode. Hier zal Makhmudov, met een indrukwekkend record van 18-0 met 17 knock-outs, zijn kracht en vaardigheden demonstreren met de hoop om de winnaar van het Fury vs. Usyk gevecht uit te dagen voor de onbetwiste wereldtitel (lees verder onder video).

Het lijkt erop dat de aanstaande strijd in Riyadh de grootste uitdaging in zijn carrière tot nu toe zal zijn. Makhmudov staat tegenover Agit Kabayel, een ongeslagen mededinger naar de wereldtitel die een vlekkeloos record van 23-0 met 15 knock-outs heeft.

Kabayel: Een niet te onderschatten tegenstander

Kabayel, voormalig Europees kampioen, heeft zichzelf bewezen met opmerkelijke overwinningen op concurrenten als Derek Chisora, Andrii Rudenko en Agron Smakici.

Met zijn zegevierende staat van dienst klopt hij aan de deur van de elite zwaargewicht divisie en wordt hij gerangschikt in de top vier van federaties wereldwijd.

De Ambities van Makhmudov

Makhmudov, die slechts achter Deontay Wilder en Anthony Joshua staat in de WBC-ranglijst, heeft zijn ogen gericht op de wereldtitel. Hij is vastberaden om te bewijzen dat hij zijn plaats in de bokswereld verdient en een kans om te vechten voor de hoogste onderscheidingen.

Arslanbek Makhmudov, vertegenwoordigd door Camille Estephan van Eye of the Tiger, is opgetogen over de mogelijkheid om zich opnieuw te bewijzen in Riyadh. Makhmudov, de 'Leeuw van de jungle', kijkt uit naar de dag waarop hij zijn vaardigheden en de resultaten van zijn harde werk in de sportschool kan laten zien.

Een beproevende test

Makhmudov's trainer, Marc Ramsay, weet dat Kabayel hun sterkste tegenstander tot nu toe zal zijn. Kabayel, die zowel hard slaat met beide handen als Derek Chisora heeft verslagen, vertegenwoordigt een nieuwe maatstaf voor Makhmudov's kunnen. De inzet van het gevecht is duidelijk: laten zien dat ze in een andere competitie vechten.

Het evenement in Riyadh, georganiseerd door Queensbury, Matchroom Boxing, Top Rank en Eye of the Tiger, zal niet alleen Makhmudov en Kabayel in de schijnwerpers zetten, maar ook andere grote namen uit de zwaargewicht divisie, waaronder voormalige kampioenen Wilder en Joseph Parker. Het co-evenement van de avond belooft ook spektakel, met de Britse ster Anthony Joshua die het opneemt tegen de Zweedse krachtpatser Otto Wallin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws