Bekende rapper krijgt beroerte in de boksring! 'Stop met onzin influencer gevechten' Nieuws
Nieuws

Bekende rapper krijgt beroerte in de boksring! 'Stop met onzin influencer gevechten'

Bekende rapper krijgt beroerte in de boksring! 'Stop met onzin influencer gevechten'

Armz Korleone werd wederom op een brancard uit de ring gedragen na zijn tweede overwinning op Malcolm Minikon. Deze keer vond het voorval plaats op het Misfits-evenement in de iconische York Hall in Londen gisteravond.

Korleone, een 30-jarige rapartiest en bodybuilder, stond voor de tweede keer tegenover Minikon. Met een onwankelbare wil om te winnen, sleepte hij de overwinning binnen via een unanieme beslissing, net als in hun eerste gevecht in maart 2022.

Direct na het gevecht, waarin Korleone vier ronden volledig gaf, was de fysieke tol zichtbaar. Ondersteund door zijn team, kon hij nauwelijks op zijn benen staan terwijl hij tot winnaar werd uitgeroepen.

Momenten van bezorgdheid

Het werd snel duidelijk dat Korleone's uitputting meer dan slechts vermoeidheid was. Derek Chisora, een van Engeland's topboksers, goot water over het hoofd van Korleone in een poging om hulp te bieden, maar het mocht niet baten. Korleone zakte in elkaar en medisch personeel haastte zich om hem bij te staan.

Later verklaarde Chisora dat Korleone een beroerte zou hebben gehad.

Reflectie op veiligheid in de sport

Dit incident roept vragen op over de veiligheid van vechters in de wereld van het influencer-boksen en de intense fysieke eisen van de sport. Het benadrukt het belang van adequate medische toezicht en de behoefte aan voorzorgsmaatregelen om de deelnemers te beschermen, die vaak niet alt te goed voorbereidt de ring in gaan.

Terwijl de medische toestand van Korleone nog beoordeeld moet worden, hopen fans en volgers dat hij volledig zal herstellen en dat dit incident zal leiden tot een groter bewustzijn van de risico's verbonden aan de sport.

De Toekomst van Misfits Boxing

Misfits Boxing wordt geconfronteerd met vragen over hun evenementen en de zorg voor hun vechters, terwijl ze het evenwicht proberen te vinden tussen entertainment en atleet veiligheid.

Inmiddels gaan er steeds meer stemmen op om het influencer-boksen te verbieden. Ook in ons land zijn er regelmatig dergelijke events geweest en staat een nieuwe gepland voor mei volgens jaar. Aan de andere kant trekken dit soort events nieuwe fans aan die met het boksen in aanraking komen, wat tegen het zere been is van de diehard boksfans.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws