'Dit is levensgevaarlijk!' Ebanie Bridges haalt uit naar omstreden boksbeleid en domme fans Boks Nieuws
Boks Nieuws

'Dit is levensgevaarlijk!' Ebanie Bridges haalt uit naar omstreden boksbeleid en domme fans

'Dit is levensgevaarlijk!' Ebanie Bridges haalt uit naar omstreden boksbeleid en domme fans

Ebanie Bridges, de voormalige IBF bantamgewicht kampioene bij de vrouwen, uit felle kritiek op het nieuwe transgenderbeleid in het Amerikaanse boksen. Dit beleid staat toe dat mannen die naar vrouwen zijn getransformeerd, meedoen in de vrouwendivisie. Bridges hield zich ook niet in tegenover fans die het nieuwe beleid steunden.

De uitdagingen voor vrouwelijke boksers

In een bericht op een social media platform uitte Bridges haar bezorgdheid over de positie waarin het nieuwe beleid aspirant-vrouwelijke boksers plaatst. Ze stelde zich een scenario voor waarin een jong meisje dat haar hele leven traint en droomt van het breken van records, verslagen wordt door een transvrouw die het grootste deel van haar leven als man heeft geleefd.

Bridges vraagt zich af of er überhaupt vrouwen betrokken waren bij het formuleren van deze verandering, en betwijfelt of deze vrouwen ooit hebben gebokst. Ook stelde ze al eerder dat er doden zouden gaan vallen simpelweg doordat transgenders hun mannelijke stootkracht behouden.

Discussie en weerstand op social media

Bridges uitspraken werden niet zonder tegenstand ontvangen door fans. Een gebruiker op social media, @beautynboxing, wees op de tegenstrijdigheid dat vrouwelijke boksers die regelmatig sparren met mannelijke collega's, plotseling terughoudend zijn om tegen een man na de transitie te vechten.

Bridges hield echter voet bij stuk en antwoordde dat sparren en daadwerkelijk vechten twee verschillende dingen zijn. Ze benadrukte dat mannen tijdens het sparren met vrouwen niet voluit gaan, en dat de ervaring van een vrouwelijke vechter die gespard heeft met mannen niet te vergelijken is met een officiële wedstrijd.

Ebanie Bridges over Transatleten in Vrouwensport

Volgens het nieuwe beleid moeten transvechters aan bepaalde criteria voldoen, waaronder het verklaren van hun nieuwe genderidentiteit, het ondergaan van geslachtsveranderende chirurgie, en het regelmatig ondergaan van hormoontesten tot vier jaar na de procedure.

Eerder dit jaar, in een interview met Red Corner MMA, sprak Bridges al haar ongenoegen uit over de aanwezigheid van transatleten in vrouwensporten. Ze benadrukte dat er biologische verschillen zijn tussen mannen en vrouwen, en dat een transitie het speelveld niet gelijk maakt.

Ebanie Bridges Neemt Standpunt In tegen Nieuw Controversieel Beleid in Boksen

Kritiek op Transgenderbeleid in de Bokswereld

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws