Bokskampioen Mahmoud Charr wint rechtszaak en krijgt WBA-titel terug Boks Nieuws
Boks Nieuws

Bokskampioen Mahmoud Charr wint rechtszaak en krijgt WBA-titel terug

Bokskampioen Mahmoud Charr wint rechtszaak en krijgt WBA-titel terug

Mahmoud Charr is hersteld als de 'Regular' zwaargewicht titelhouder van de WBA na een juridische schikking tussen partijen.

Dit besluit volgt kort na de eliminatie van de titel door de WBA, nadat Daniel Dubois verloor van Oleksandr Usyk, de 'Super'/IBF/WBO-titelhouder, op 26 augustus. De WBA heeft besloten Charr te herstellen om een einde te maken aan een langlopend geschil, en hij moet nu zijn titel verdedigen tegen Jarrell Miller voor 14 oktober.

Deze ontwikkeling is het resultaat van een voortdurende rechtszaak die Charr had aangespannen tegen Don King Productions en de WBA vanwege een geannuleerd titelgevecht met Trevor Bryan. Hierdoor wordt de WBA gedwongen om opnieuw twee zwaargewicht titelhouders te erkennen, zelfs na de recente consolidatie van de titels.

WBA verliest rechtszaak van bokskampioen

Charr heeft sinds hij werd ontdaan van de WBA-titel drie keer gevochten. Alle gevechten vonden ze plaats in Duitsland en eindigden in vroege knock-out overwinningen voor het 38-jarige Syrische zwaargewicht, die nu in Dubai woont.

Usyk zal niet worden beïnvloed door het gedwongen besluit, ondanks dat de WBA opnieuw gedwongen wordt om twee afzonderlijke zwaargewicht titelhouders te erkennen, slechts vijf dagen nadat de titels eindelijk waren geconsolideerd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws