Toch muurschildering van kickbokser Ramon Dekkers in Wijk Tuinzigt Breda Nieuws
Nieuws

Toch muurschildering van kickbokser Ramon Dekkers in Wijk Tuinzigt Breda

Toch muurschildering van kickbokser Ramon Dekkers in Wijk Tuinzigt Breda

Toch muurschildering van kickbokser Ramon Dekkers: 'Met liefde voor gevochten'

Zo kopt het bij het artikel van Omroep Brabant over de strijd van de buurt bewoners van wijk Tuinzigt in Breda, voor een eerbetoon aan kickboks legende Ramon Dekkers in hun wijk. De Gemeente lag dwars en de hele wijk was in rep en roer. Maar nu komt er toch een eerbetoon, zij het anders dan verwacht!

Toch muurschildering van kickbokser Ramon Dekkers in Wijk Tuinzigt Breda

Er komt geen portret op de muur, maar een graffiti van symbolen.

"Ik ben heel erg blij", zegt een geëmotioneerde Ivonne Peeters. Zij is een van de strijders van het eerste uur om Ramon Dekkers het eerbetoon te geven dat hij verdiend. Hij groeide op de wijk en hoor hier thuis, vandaar onze lange strijd, we wilden niet opgeven.

Compromis

Donderdag is er na weken strijd dan eindelijk een compromis gesloten, er komt dan wel geen portret maar wel een graffiti, met de naam van Ramon Dekkers plus enkele symbolen die hem vertegenwoordigen. De bijnaam van Dekkers is "The Diamond", daar komt iets van terug maar ook Thailand zal centraal staan, de plek waar hij grote successen behaalde.

Te gek voor woorden

Het hele gedoe om een vechtsporter het eerbetoon te geven dat hij verdiend is al triest genoeg te noemen. Alle insinuaties die er gelegd werd en allerlei excuses om maar niet te plaatsen waren niet van de lucht. Een schande want nog steeds wordt kickboksen en haar beoefenaars in een kwaad daglicht gesteld. Maar goed er komt dan toch een eerbetoon echter niet zoals men gehoopt had en Ramon Dekkers zeker verdiend had. Al eerder berichtte wij over deze kwestie, lees onze verslaggeving hier.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws